tak 740d i 750 z ty³u maj± tarcze wentylowane.
Widaæ Zapewne twoje 740d jest tak samo jak idealne i bez problematyczne jak tak tarcza hamulcowe
Podziwiam ludzi na tym forum , je¼dzi tyle czasu a na heble go nie staæ - ryzykuje w³asnym ¿yciem a na sprê¿yny obni¿aj±ce ma a na heble nie
Pozdrawiam
Te tarcze to jaka¶ masakra ju¿- pierwszy raz takie co¶ widzê :/
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Foto tarczy u kumpla w vitarze :D
Znam te¿ asiorów co tak d³ugo bez ok³adzin je¼dzili a¿ im klocek wypad³ do hamowali zaciskiem z jednej strony i dopiero jak t³oczek wylecia³ z zacisków to siê po³apali ¿e " z hamulcami co¶ nie tak " :D
Kolego zdziwi³ by¶ siê jak gruba ta tarcza jeszcze by³a. przyjrzyj sie zdjeciu a zobaczysz ze wy³ama³o j± z ibudow± recznego. jakby byla zyletka to by uszkodzen nie narobi³a wiec prosze Ciê nie pier#!!# g³upot bo w auto w³o¿y³em pewnie wiecj ni¿ twoje obecne wozide³ko jest warte. Dla twojej wiadomo¶ci sprê¿yn obni¿aj±cych nie mam !
tam tarczy juz nie ma. Wy³amana czê¶æ zniszczy³a wszytko co by³o dooko³a ;)
Roberto na jakiej podstawie stwierdzasz ¿e tarcze by³y grube na oko ?
Stan pomiêdzy now± a stanem do wyrzucenia to 0,8mm grubo¶ci
0,8mm nie zmierzysz okiem do tego jest narzêdzie nazywa siê mikromierz
zmierz stara (a raczej pozosta³o¶ci) i now± w wrzuæ zdjêcia
ps.za Moje wêdzide³ko to chodzi ci o wo³a roboczego TDSa czy mowa o E39FL M5 mowa bo je¶li w³o¿y³e¶ wiêcej ni¿ jest warte moje M5 to niez³ego trupa kupi³e¶
Panowie, czy ona by³a nowa, stara, za cienka to nie ma kompletnie ¿adnego znaczenia. Je¿eli ma pêkn±æ to pêknie, chocia¿by zaraz po zamontowaniu nowej. Na to nie ma rady. Ja u siebie mam orygina³ z ty³u i te¿ prawa mi pêk³a, bardzo podobnie (sama tarcza od pêk³a od bêbna ale siê nie rozsypa³a). Po obwodzie bêbna i naj¶mieszniejsze jest to, ¿e do koñca hamowa³a, mia³a luz tzn. mo¿na j± by³o przemie¶ciæ wzglêdem bêbna ok. 2 cm w lewo i w prawo - ile mia³a najechane tego nie wiem? Dobrze, ¿e cz³owiekowi siê nic nie sta³o, bo nie wiem, czy by³o by tak fajnie na "autobanie" awaryjnie hamowaæ, chocia¿by ze 130km/h a tarcza pêka.:suicide: Pozostawiam to do my¶lenia.:yes4:
Na szczêcie sta³o siê to przy ma³ej prêdko¶ci i po wjechaniu w wode wiec my¶le ¿e materia³ nie wytrzyma³, tarcze mialem nowe i klocki rownie¿ w baga¿niku, acz tarcze tragicznie nie wygl±da³y. Po prostu pech. Co do wk³adania kasy w auto to chyba ka¿dy musi bo nasze auta nowe nie s±. Ile siê wk³ada wcale nie zale¿y od tego jak bardzo siê psuje tylko jakie czê¶ci siê kupuje kolego p3xeon. To moje 3 e38 i nie zamierzam zmieniaæ wiec nie mam ochoty co pól roku robiæ tego samego dlatego wybor pada na czêsci markowe.
jak cos to na allegro jest goscio ze skierniewic, chyba "marcinio" ma duzo gratow do 740d, wspolczuje zdazenia, ja u siebie tez sie zbieram do hamulcow, ale jeszcze kompletuje graty bo chce odrazu zrobic zawieszenie z tylu zeby nie podchodzic dwa razy, tylko ja mysle o Zimmermanach.
V8-POWER...
BMW e38 740d V8 ;-D
Scania R500 V8
Scania 164c V8
Scania 144L V8
Farta mia³e¶ Roberto ¿e siê zakoñczy³o tak a nie inaczej. S³ysza³em o gorszych skutkach pêkniêcia tarczy. P³yn DOT 4 tylko zastanów siê nad producentem. Sprawd¼ cenê w ASO ( http://bmwfans.info/accessories/prod...s/brake_fluid/ ). P3xeon oby Ci tarcza nigdy nie pêk³a w tym Twoim zajebistym M5...Mo¿e jeszcze powiesz ¿e co 5 000km latasz z mikromierzem i sprawdzasz ich grubo¶æ?
Ostatnio edytowane przez tomassi99 ; 12-01-2011 o 23:23