Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 21

W±tek: Uszkodzone hamulce ty³ - Pêk³a tarcza (foto)

tak 740d i 750 z ty³u maj± tarcze wentylowane.

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    Sk±d
    Warszawa
    Widaæ Zapewne twoje 740d jest tak samo jak idealne i bez problematyczne jak tak tarcza hamulcowe

Podziwiam ludzi na tym forum , je¼dzi tyle czasu a na heble go nie staæ - ryzykuje w³asnym ¿yciem a na sprê¿yny obni¿aj±ce ma a na heble nie

Pozdrawiam

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Te tarcze to jaka¶ masakra ju¿- pierwszy raz takie co¶ widzê :/

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar DoDominik
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    e32 m30b30 88'
    Sk±d
    Kluczbork
    Blog
    9

Foto tarczy u kumpla w vitarze :D

Znam te¿ asiorów co tak d³ugo bez ok³adzin je¼dzili a¿ im klocek wypad³ do hamowali zaciskiem z jednej strony i dopiero jak t³oczek wylecia³ z zacisków to siê po³apali ¿e " z hamulcami co¶ nie tak " :D

Cytat Zamieszczone przez p3xeon Zobacz posta
    Widaæ Zapewne twoje 740d jest tak samo jak idealne i bez problematyczne jak tak tarcza hamulcowe

Podziwiam ludzi na tym forum , je¼dzi tyle czasu a na heble go nie staæ - ryzykuje w³asnym ¿yciem a na sprê¿yny obni¿aj±ce ma a na heble nie

Pozdrawiam
    Kolego zdziwi³ by¶ siê jak gruba ta tarcza jeszcze by³a. przyjrzyj sie zdjeciu a zobaczysz ze wy³ama³o j± z ibudow± recznego. jakby byla zyletka to by uszkodzen nie narobi³a wiec prosze Ciê nie pier#!!# g³upot bo w auto w³o¿y³em pewnie wiecj ni¿ twoje obecne wozide³ko jest warte. Dla twojej wiadomo¶ci sprê¿yn obni¿aj±cych nie mam !

Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Te tarcze to jaka¶ masakra ju¿- pierwszy raz takie co¶ widzê :/
    tam tarczy juz nie ma. Wy³amana czê¶æ zniszczy³a wszytko co by³o dooko³a ;)
    Ostatnio edytowane przez ROBERTO ; 09-01-2011 o 12:11

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    Sk±d
    Warszawa
    Roberto na jakiej podstawie stwierdzasz ¿e tarcze by³y grube na oko ?

Stan pomiêdzy now± a stanem do wyrzucenia to 0,8mm grubo¶ci

0,8mm nie zmierzysz okiem do tego jest narzêdzie nazywa siê mikromierz

zmierz stara (a raczej pozosta³o¶ci) i now± w wrzuæ zdjêcia

ps.za Moje wêdzide³ko to chodzi ci o wo³a roboczego TDSa czy mowa o E39FL M5 mowa bo je¶li w³o¿y³e¶ wiêcej ni¿ jest warte moje M5 to niez³ego trupa kupi³e¶

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Panowie, czy ona by³a nowa, stara, za cienka to nie ma kompletnie ¿adnego znaczenia. Je¿eli ma pêkn±æ to pêknie, chocia¿by zaraz po zamontowaniu nowej. Na to nie ma rady. Ja u siebie mam orygina³ z ty³u i te¿ prawa mi pêk³a, bardzo podobnie (sama tarcza od pêk³a od bêbna ale siê nie rozsypa³a). Po obwodzie bêbna i naj¶mieszniejsze jest to, ¿e do koñca hamowa³a, mia³a luz tzn. mo¿na j± by³o przemie¶ciæ wzglêdem bêbna ok. 2 cm w lewo i w prawo - ile mia³a najechane tego nie wiem? Dobrze, ¿e cz³owiekowi siê nic nie sta³o, bo nie wiem, czy by³o by tak fajnie na "autobanie" awaryjnie hamowaæ, chocia¿by ze 130km/h a tarcza pêka.:suicide: Pozostawiam to do my¶lenia.:yes4:
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Na szczêcie sta³o siê to przy ma³ej prêdko¶ci i po wjechaniu w wode wiec my¶le ¿e materia³ nie wytrzyma³, tarcze mialem nowe i klocki rownie¿ w baga¿niku, acz tarcze tragicznie nie wygl±da³y. Po prostu pech. Co do wk³adania kasy w auto to chyba ka¿dy musi bo nasze auta nowe nie s±. Ile siê wk³ada wcale nie zale¿y od tego jak bardzo siê psuje tylko jakie czê¶ci siê kupuje kolego p3xeon. To moje 3 e38 i nie zamierzam zmieniaæ wiec nie mam ochoty co pól roku robiæ tego samego dlatego wybor pada na czêsci markowe.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar cezar012
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E38 740d
    Sk±d
    Lublin
    jak cos to na allegro jest goscio ze skierniewic, chyba "marcinio" ma duzo gratow do 740d, wspolczuje zdazenia, ja u siebie tez sie zbieram do hamulcow, ale jeszcze kompletuje graty bo chce odrazu zrobic zawieszenie z tylu zeby nie podchodzic dwa razy, tylko ja mysle o Zimmermanach.
    V8-POWER...
    BMW e38 740d V8 ;-D
    Scania R500 V8
    Scania 164c V8
    Scania 144L V8

u¿ytkownik Awatar tomassi99
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Bi³ystok
    Farta mia³e¶ Roberto ¿e siê zakoñczy³o tak a nie inaczej. S³ysza³em o gorszych skutkach pêkniêcia tarczy. P³yn DOT 4 tylko zastanów siê nad producentem. Sprawd¼ cenê w ASO ( http://bmwfans.info/accessories/prod...s/brake_fluid/ ). P3xeon oby Ci tarcza nigdy nie pêk³a w tym Twoim zajebistym M5...Mo¿e jeszcze powiesz ¿e co 5 000km latasz z mikromierzem i sprawdzasz ich grubo¶æ?
    Ostatnio edytowane przez tomassi99 ; 12-01-2011 o 23:23

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •