-
Doświadczony Użytkownik
Problem z nawiewami - sterownik nawiewow
Panowie mam problem ze sterowaniem nawiewami . Wogole nie wieje mi na nogi pozatym co bym nie nacisna czy na szybe czy na nogi czy na srodek . Zawsze wieje mi z nawiewow na szybe i troszke na srodek . Dodam tylko ze zawsze jak ustawialem sobie nawiew to na wylaczonym silniku bylo slychac jakies poruszajace sie klapki w nawiewach teraz nic nie slychac . Ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?
Czy ten mechanizm jest jakos zabezpieczony bezpiecznikiem ? Ew . gdzie on jest ?
Ostatnio edytowane przez technics ; 01-01-2011 o 19:25
-
Zaawansowany Użytkownik
W mojej opinii należałoby zacząć od kompa - pokazuje błędy silników które sterują klapami. Poza tym spróbuj podmienić sterownik klimatronika (w sensie panel) na sprawny. Zdarza się, że to przez padnięty panel klimatronik wariuje
-
Początkujący Użytkownik
Ja miałem podobnie, okazało się że spalony był silniczek pod nogami kierowcy. Po wymianie wszystko działa ja należy.
-
Doświadczony Użytkownik
U mnie jest dziwna sprawa dzis rano odpalilem auto i nagle wszystko dziala poprawnie wszystkie nawiewy dzialaja tak jak maja dzialac . Mozliwe ze cos sie zawiesilo ...
Zaczne sie tym martwic jak bedzie tak samo 2 raz .
P.s Pod kompa podlaczam bardzo czesto i zadnych bledow mi nie wykrylo , moze ktos napisze jak w INPA sprawdzic dzialanie nawiewow ?
-
Zaawansowany Użytkownik
czy, gdy nie działało sterowanie to można było zmieniać natężenie i temp.??
-
Doświadczony Użytkownik
Owszem mozna bylo zmieniac temperature i sile wentylatora . Caly panel klimatronika dzialal podswietlaly sie na zielono pozycje jakie wybieralem .
p.s wie jak to idzie z ta Inpa ?
-
Zaawansowany Użytkownik
używam DIS-a, albo gdzieś zaśniedziały połączenia albo silniczek od nawiewów pada.
-
Zaawansowany Użytkownik
stawial bym tez na jeza....nie zawsze odpowiedzialny jest tylko za sile nawiewu....u mnie zeszlej zimy wylaczyl calkiem nawiew...:/
Uprawnienia umieszczania postów