-
Zaawansowany Użytkownik
W tamtym roku walczylem ze swoim autem kilka miesięcy. Niewielki spadek mocy, połączony z szarpaniem skrzyni biegów przy zminanie. Były dni że auto rozpędzało się jak 1.9tdi. Jeździłem po (specach) od bmw wszyscy sprawdzali auto doględnie twierdząc że wszystko jest ok. Nie dałem za wygraną i dochodziłem dalej. Dodam że auto było 1.5 sekundy słabsze 0-100 niż wcześniej. W większości przypadków pseudo mechanicy naśmiewali się ze mnie jak można sprawdzać moc auta po przyśpieszeniu od 0-100, jeden z nich nawet doradził mi żeby odpiąć przepływkę na pracującym silniku, ale auto odrazu gasło. Pewnego dnia trafiłem do chłopaków z m cars w W-ie i to oni odpieli mi przepływkę przed odpaleniem i kazali się przejechać. Auto odrazu odzyskało wigor, skrzynia zaczęła pracować płynnie i bez szarpnięć. Po wpięciu wtyczki z powrotem zamulenie i szarpania znowu wracały. Doradzili mi żeby dopuki nie kupie drugiej jeździć bez niej. Od kiedy wsadziłem drugą sprawną problemy ustąpiły. Parametry które podałeś pochadzą z przepływki, więc najpierw trzeba ją wykluczyć.
Uprawnienia umieszczania postów