korek wlwu paliwa ... tak mi sie wydaje
korek wlwu paliwa ... tak mi sie wydaje
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Tylko co to ma dać niby?
Problem nie jest z odpowietrzeniem baku, a raczej z niską i wysoką stroną CR.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
nie ma problemu z odpowietrzaniem zapowietrzonego diesla, przkrecic kluczyc w pozycje "zaplon" i poczekac az pompka poda paliwo, czynnosc powtorzyc, i odpalac. auto jak zapali to niech chwile pochodzi i w droge, uklad ten sie odpowietrzy.
u mnie po zremontowaniu rozrusznika wszystko wrocilo do normy, a nawet sie poprawilo, naprawde slychac roznice, rozrusznik kreci teraz jak natchniony, 3 razy szybciej, dzieki czemu auto odpala bez problemu, webasto (nie wiem jakim sposobem) znow dziala poprawnie, pompka cyka, slychac huczenie i temperatura rosnie, wszystko jest tip top. teraz musze wziac sie za te sterowniki turbin zeby dobrze szla.
Po wszystkim nie bede komentowal wypowiedzi co niektorych uzytkownikow wypowiadajacych sie w tym watku np "usmierciles ktoras z pomp"...
Koszt: 600zl remont rozrusznika tak jak pisalem wczesniej - wszystko nowe, 200zl wyjecie i wlozenie... mechanik ktorego polecil mi kolega specjalizuje sie glownie w diagnozowaniu i naprawch benzyniakow BMW. Powiedzial ze na dieslach nie zna sie prawie wcale jesli chodzi o diagnozowanie problemow, ale jak mu powiem co trzeba zrobic to twierdzi ze wszystko jest w stanie zrobic od strony mechanicznej. Gosc wydaje sie byc naprawde w porzadku, cena wydaje mi sie bardzo przystepna za ta robote.
V8-POWER...
BMW e38 740d V8 ;-D
Scania R500 V8
Scania 164c V8
Scania 144L V8
To lekko wspomaga odpowietrzanie zbiornika, tak samo jak odkręcanie korka w zbiorniczku wyrównawczym po wymianie płynu w chłodnicy. Gdy się diesla zapowietrzy to trzeba podchodzić jak do jajka i pomagać jak się da. Mi raz (nie wiem jakim cudem) przekłamał komputer i moje paliwo na ok 30km skończyło się nagle. Tak auto zapowietrzyłem (odpaliłem na chama i km na stację jechałem powoli), że nie mogłem nawet nalać paliwa! Napstrykałem ok 5 litrów i zrobiłem to co opisałem wyżej. Pochodził sobie na uboczu na stacji trochę czasu i dopiero podjechałem go do tankować...
Pogadamy za kilka miesięcy czy nie dostały po dupie :) i co z tą pompą pod podłogą? Jest czy nie ma w 740d?
Ostatnio edytowane przez coboss ; 07-01-2011 o 10:31
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
pompka pod podłogą jest dokładnie jak ktoś pisał pod osłoną na wysokości fotela kierowcy z tym że ta pompka paliwa jest pompką od webasto. Ja również zapowietrzylem moje autko z tym że po wlaniu paliwa nie bylo problemu z odpaleniem. W końcu po to w nowszych dieslach są pompki w zbiornikach a nie pod maską ręczne.
OK Sprawdziłem faktycznie nie występuje u Was dodatkowa pompa. Czyli kilka stówek w kieszeni co jakieś 200kkm :D
Ostatnio edytowane przez coboss ; 07-01-2011 o 14:17
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
A mnie remont rozrusznika kosztował 10 zł. Tokarz dorobił mi przednią tulejkę, bo jej nie było?! Ukradli, czy wypadła, nie wiem. W każdym razie bebechy rozrusznika były jak nowe, więc nawet nie próbowałem nic wymieniać bo oryginał, to oryginał. Jedynie wszystko dokładnie umyłem, nasmarowałem przekładnie planetarną, tulejki i gites majonez, rozrusznik kręci jak siemasz Wiktor :D
Podejrzewam że rozrusznik uratowała tylko moja zapobiegliwość. Mimo braku tulejki, rozrusznik kręcił i uruchamiał silnik, więc nic nie wskazywało że czegoś mu brakuje. A jednak przy wyjęciu silnika postanowiłem przejrzeć wszystkie podzespoły, a tam takie buty.
Witam mam problem z 740d z radiem czy może mi ktoś pomóc.
Pozdrawiam
Rocki10, zastosuj się kolego do informacji jaką otrzymałeś ode mnie na PW!