Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: niskie obroty na zimnym silniku m60b40

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom

niskie obroty na zimnym silniku m60b40

witam mam taki problem. moja malutka 740iA m60b40 e38 stroi mi rano fochy. jak ja odpalam po nocy to trzyma niskie obroty w granicach 500 moze nawet mniej .jak dodam jej gazu to nawet strzeli:D musi chodzic 5min i jest ok ,a tak nawet nie moge ruszyc z miejsca nie reaguje na pedal gazu ja jej w deche ,a ona nic. wymienilem juz podstawowe rzeczy czyli swiece cewki mam ich 12szt lezec jak ktos potrzebuje , sonde lambde na orginal bosha, podmienilem przeplywke, nawet pompe paliwa:D i dupa. ktos mi mowil ,ze moze byc wina krokowca, ale by uniknac juz kosztow to moze ktos mial taki przypadek i sobie dal rade znim. powiem nie jest to moje pierwsze bmw ale V8 tak i jak narazie to zaluje ze kupilem :D dzieki za odp.
    dawid

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom
    slyszalem tez ze moze byc za to zajwisko odpowiedzialny czujnik tem. silnika?(tz. ten co reguluje dwka paliwa albo cos pomylilem:D)
    dawid

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E38 740 M60
    Sk±d
    £om¿a
    Dawid u mnie by³y uszczelki pod kolektorem ss±cym poniewa¿ dostawa³ lewego powietrza i po wymianie wszystko ok

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom
    myslisz ze to moze byc przyczyna? moja jak sie rozgrzeje to juz pracuje dobrze
    dawid

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E38 740 M60
    Sk±d
    £om¿a
    u mnie te¿ tak by³o i dodatkowo na zimnym lekko trzês³o i wina w³a¶nie lewe powietrze

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom
    mozna jakos to sprawdzic w domowy sposob? zeby nie pchac sie w dodatkowe koszta. pamietasz moze ile kosztowaly te uszczelki i czy duzo roboty jest z tym?
    dawid

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E38 740 M60
    Sk±d
    £om¿a
    uszczelki kosztowa³y ok 200z³ z tego co pamiêtam ale go¶æ mi jeszcze kilka rzeczy robi³ wiêc nie pamiêtam. nie wiem jak to sprawdziæ po prostu pojecha³em do niego i zostawi³em auto

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom
    ok dziekuje za pomoc. postaram sie jakos to sprawdzic w najblizszym czasie. pozdrawiam
    dawid

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    Sk±d
    Pruszkow
    spsikaj samostartem po silniku (opisywane bylo na forum) jak Ci zareaguje tzn ze lapie lewe powietrze.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 740iA beatka
    Sk±d
    kuj-pom
    panowie macie racje kupilem dzis starter spryskalem kolektor i caly dolot. dolot jest ok ,ale na kolektorze przy odmie jak pryskam centralnie z gory to lapie starter i silnik zaczyna ladnie pracowac:D. musze znalesc jakis kolektor i wymienic chyba ze da sie jakos to uszczelnic silikonem wysokotem.???
    dawid

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •