Cytat Zamieszczone przez mati-e28 Zobacz posta
hej :D prace nie stanęły absolutnie.. w minione niedzielne popołudnie poskręcałem ostanie śrubki do kupy nalałem płyny ustrojowe.. podładowałem aku wyjąłem bezpiecznik z pompy paliwa pokręciłem rozrusznikiem do momentu aż zgasło ciśnienie oleju następnie wcisnąłem bezpiecznik i zrobiła bryyymmm od strzała (jak zwykle zresztą gdy składam sam silniki) ... chodzi pieknie i cichutko.. jednak miałem awarie podczas próbnej jazdy.. rozsadziło wąż od skrzyni i wywaliło mi cały olej nawet 5 kilometrów nie zrobiłem na nim wrrrrr... jutro odbieram nową rurkę od chłodnicy skrzyni uzupełniam olej i docieram troszkę moją maszynę
A przy okazji zapytam, jak poradziłeś sobie z ustawiniem VANOS'ów? Nie znam się na tym kompletnie i nawet jakbyś mi to łopatologicznie wytłumaczył, to się za to nie zabiorę, ale po prostu pytam z ciekawości, bo u nas w Łodzi i okolicach nie ma od tego specjalistów. Jeśli już zmieniają, to ponoć ustawiają jakoś w połowie czy coś takiego. Noszę się z zamiarem zmiany vanosów u mnie i z ciekawości pytam, czy jest to do zrobienia w normalnym warsztacie ponoć specjalizującym się w naprawach BMW? Jak już ogarniesz temat wycieku (czego jak najbardziej życzę), czekam na wrażenia z jazdy po takim remoncie :-) Pozdrawiam.