Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: zimowy remont rozrządu kilka pytań m62tub44

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34,E60,E92 :)
    Cytat Zamieszczone przez mati-e28 Zobacz posta
    puki co tylko tyle części mam, w sumie to nic konkretnego nie doszło jeszcze... vanosy jakoś pod koniec przyszłego tyg dopiero będą .... wszystkie pokrywy moczą się w ropie (opał) juz druga dobę, trochę poskrobałem żeby lepiej przeżarło mam karhera z grzaniem i chemia wleje trochę odtłuszczacza do koparek (w pracy sie sprawdza) i mam nadzieje ze pusci ten nagar.. jutro kontynuacja..

Uploaded with ImageShack.us
    Jeśli chodzi o nagar i zapieczony olej na pokrywach,zaopatrz się (choćby w Tesco) w specyfik o nazwie Dimmer. Rozcieńczasz z wodą wg. potrzeb, można moczyć itepe, można rozpylać z atomizera po rozcieńczeniu- WSZYSTKO idealnie schodzi, do innych specyfików więcej nie wrócisz... :) Zaopatrz się w dobre gumowe rękawice.. :) Pozdrawiam
    E12 525 79' było....
    E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
    E39 540i manual 96' było...

E60 530iA 03'

...E34 S38B38 :)
    ...E92 S65B40 :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.

Wink

Panowie czyli w m62b35 też rozrząd po 200tys. do wymiany,ja chyba osiwieję do końca,a wszyscy mówią ,że spoko 300-400 tys. zrobisz,bez nikakich problemów,nie mam vanosów,ale już mnie to kolnęło,bo wiem co była ze skrzyniami automatycznymi z olejem,tez mówili ,że się nie wymienia,jak zmieniałem w Mysłowicach u Szymona,oglądałem filtr i już wszystko wiem,...czyli trzeba wymieniać ,kto mi powie ile cała operacja może kosztować,nie utracę płynności finansowej?
    Ostatnio edytowane przez jerzyw ; 07-02-2011 o 16:22

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Witam, właśnie został wymieniony rozrząd w mojej i mogę pomóc (np. odnośnie spisu części do wymiany). Zaznaczam że nie jestem mechanikiem ale wymianę tego rozrządu zalecałbym po 350000 km wtedy chyba jest ostatni dzwonek u mnie rozsypał się teflon na ślizgu głównym przy 385000 km. Wymiana kosztowała 1000zł + części. Nie polecam warsztatu Stando Wrocław (ze względu na ceny - 5000zł wymiana). Sporo nerwów naszarpanych ale już po kłopocie i BETA serce ma zdrowe. Dziękuję za pomoc Bayerishe, Perszingowi i Matiemu e-28 pozdrawiam was koledzy.
    Broń Masowego Wyprzedzania

Uprawnienia umieszczania postów