komus sie odkrecila pompa oleju podczas jazdy i panewki sie przytarly;) bylo widać slady w misce olejowej
komus sie odkrecila pompa oleju podczas jazdy i panewki sie przytarly;) bylo widać slady w misce olejowej
jezeli chodzi o ust. rozrządu to radze o uwazne czytanie tej instrukcji a nie tylko patrzenie na obrazki... Filip poczytaj troche o vansach to zorientujesz sie czemu ten jeden wałek jest nieco przekrecony.. wracając do mojego stukota, podczas wymiany szklanek zorientowałem sie ze wałek ssacy ma luz całkiem spory na osadzeniu w głowicy podejrzewam ze motodoktor zakleił listwe smarującą i wałek poleciał na sucho wycierając aluminium.. tym czasem robie około 1000 km na miesiąc i ciagle jezdzi..nowa głowica po obróbce lezy i czeka na montaz... mam blok z x5 z rozwalonym jednym cylindrem i mam tez 7 zapasowych tłoków gdyby sie okazało po zdjeciu głowy ze to tulejka korbowodu tak daje czadu ... ps pozdrawiam wszystkie klekoty na benzyne :D
Mój wóz znaczył teren więc musiałem uszczelnić trochę motor. Jestem po wymianie ślizgów ale nie rozpinałem rozrządu, ślizgi wymieniałem przy okazji wymiany uszczelek (pokryw rozrządu, vanosów, wału i całej reszty z przodu) bo okazało się po zdjęciu dekli że są popękane.
a byłbyś łaskaw wyjaśnić, nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie
p.s. skoro fabryczna blokada tak go ustawia to moim zdaniem tak też powinien być ustawiony podczas składania rozrządu
tu widać lepiej że nie tylko jeden wałek jest pod innym kątem
Ostatnio edytowane przez filipwwa ; 24-09-2011 o 00:43
tuningowanie wozów
jak widac na załaczonym obrazku wałki mają stac rowno a nie pod jakims skosem czy cos
bez blokad lub wyłaczony motor wałek ssacy sie przekreca bo nie ma cisnienia oleju w vanosie i sprezyny zaworowe sa w stanie go przestawic
a czy mógłbyś podliczyć jakie koszty pochłonęły poszczególne naprawy vanosy, rozrząd itd.?
u mnie rozrząd nie był robiony nigdy a wałki były względem siebie przestawione, poza tym wóz zbiera się jak najbardziej prawidłowo
a po blokadach widać że jeden wałek w każdej głowicy jest odrobinę przekręcony (chociazby na zdjęciu które wkleiłem)
poza tym nikt nie widziałem wytłumaczenie dlaczego waszym zdaniem wałki powinny być równolegle
p.s. na czym polega ustawienie poprawnie vanosów?
na wstawieniu blokady w górną obudowę rozrządu i zablokowanie blachy?
przecież oba wałki są połączone łańcuchem wiec oba powinny się przekręcić a tak jak pisałem u mnie są przestawione względem siebiebez blokad lub wyłaczony motor wałek ssacy sie przekreca bo nie ma cisnienia oleju w vanosie i sprezyny zaworowe sa w stanie go przestawic
Ostatnio edytowane przez filipwwa ; 26-09-2011 o 14:32
tuningowanie wozów
Dobra panowie wracamy do tematu... podczas wymiany głowicy odkryłem ze to nie wałek tylko tłok sie tłukł po cylindrze...BAD.. tłok wygląda makabrycznie a cylinder tez ma rysy... niebawem wysyłam blok do Warszawy bo tu gdzie mieszkam (Nl) to nikt nie ma pojęcia co to alusil i boją sie to szlifować albo koszta przekraczają zakup nowego bloku w bmw 4600euro :D..
filipwwa.. widzisz jaka magia, jest łańcuch a wałek ssący się rusza nawet jak łańcuch i drugi wałek stoi w miejscu ... trzeba było wziasc klucza i pokrecic za wałek pewnie ochlapał by cie wtedy olej z vanosa kolejna magia :D... to właśnie za pomocą tego urządzenia twój wałek ssący stoi jakoś krzywo i zawraca ci głowę to to ci puka i nie daje spac mecząc cie koszmarami o silniku diesla ...
tam będę to robił http://krasnobrodzka-racing.com
po rozmowie wstępnej wywnioskowałem ze są obcykani z tym materiałem i mają maszynę odpowiednią do alusilu..
powiem szczerze ze myślałem o tulejach stalowych żeliwnych i podejrzewam ze alusil bije je na głowe..
na rynek usa była seria motorów m62 z takimi cylindrami podobno były mocniejsze tj więcej KM miały