Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: zimowy remont rozrządu kilka pytań m62tub44

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    Minęło trochę czasu i jakieś stukanie się zaczęło płukałem układ i zalałem 0w40 jak radziliście... mam tak samo jak na filmiku osłuchiwałem stetoskopem i wychodzi ze szklanki i tez w tej głowicy co na filmiku

http://www.youtube.com/watch?v=CHUCp...eature=related

jak myślicie czy to to... dodam ze zmieniłem niedawno jeszcze napinacze olejowe tych krótkich łańcuchów od walków wydechowych i nic to nie dało ..

Zaawansowany Użytkownik Awatar GRABA730i
    BMW
    E36 316i/E 38 m60b40 740iA V8/E46 318i
    witam sory ze podepne sie do tematu ale mam pytanie nie wiem czy w mojej e 38 730i 95 rok rozrzad jest na pasku czy na lancuchu jak byscie mnie oswiecili to bym byl wdzieczny?

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
    Niestety ale przy 200tyś km, te elementy wymagają wymiany.
    Niestety nie wymagają - jeżeli silnik ma prawdziwe 200 tyś ( a nie 400) i pracował na dobrym oleju to szklanki są jak nowe.

Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
    Masz rozrząd na podwójnym rolkowym łańcuchu który przeżywa silnik.
    Tu też się niestety można pomylić ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Tylko jak widać po silniku Matiego że albo ktoś przeciągał wymiany oleju, albo oszczędzał na dobrym jakościowo oleju, jak było i w moim przypadku. W takich warunkach niestety szklanki bardzo szybko wymagają wymiany, co tyczy się również łańcucha :)

BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    tak tez zrobię.. wtryski mi tez strasznie hałasują oddałem na czyszczenie w pon obczaję czy poprawa jest do baku wlałem preparat do czyszczenia zaworów po akcji zmienię filtr paliwa i sprawdzę cewki... ponawiam pytanie jaki olej po płukance wlac 5w30 czy 5w40?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Wygląda jakbyś miał łańcuch luźny, nie napięty tak jak trzeba, może napinacz, coś źle musiałeś złożyć bankowo, jeśli nie było takiego trzaskania przed rozłożeniem motoru. Po obejrzeniu 2 filmu to mi wygląda na napinacz i luźny łańcuch.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Tu jest dzwięk rozciągniętego łańcucha w m60 - porównaj ze swoim - http://www.youtube.com/watch?v=QkPxyTFfjo0

Mi to raczej brzmi jak brak ciśnienia oleju na gorze... Dodaje gazu, to cichnie, bo ciśnienie jest wyższe.
    Ostatnio edytowane przez xsilver ; 03-04-2011 o 20:28

BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    xsilver to całkiem inny dźwięk co u mnie ,u mnie jest to samo co w pierwszym filmiku... jakie powinno być ciśnienie oleju ??

bitek-bitek ja mam wszystkie nowe łańcuchy i napinacze org aso... nie sadze żebym źle coś założył ... osłuc***ąc stetoskopem głowice słychać wyraźnie ze to na 5 cylindrze i wałek ssący albo szklanki bo słychać w okolicy kolektora ssącego przy wydechowym kolektorze na wszystkich cylindrach ten sam dźwięk słychać.. wtryski czyszczone ultradźwiękami wydajność na maszynie sprawdzana niby wszystko ok... ciśnienia sprężania jakie ma takie ma ale równo zimny jak i ciepły.. świece wszystkie w tym samym kolorze wymieniane w styczniu .. na komputerze mam błąd 141 coś z wentylatorem klimy vanosy chodzą, hoc jeszcze nie bardzo się na tym znam, interfejs mam od niedawna...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 M62B44
    A brałeś pod uwagę ewentualne przesuniecie rozrządu???? Może przy składaniu przeskoczył Ci jakiś ząbek na którymś wałku. Nie wykluczone również że szklanki nie trzymają ciśnienia i przy dodawaniu gazu cichną a po zdjęciu nogi z pedału znowu zaczyna je być słychać.....
    Ostatnio edytowane przez broniu1981 ; 05-04-2011 o 10:49

Uprawnienia umieszczania postów