Zobacz wyniki ankiety: Który lepszy silnik

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • silnik V12

8 33.33%
  • silnik V8

13 54.17%
  • silnik R6

6 25.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Alternator chłodzony płynem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30, E38 740i m62tu
    Jest w Białymstoku firma która ściąga nowe podzespoły do takich alternatorów i je naprawia. Ja wymieniałem u nich regulator napięcia i mostek diodowy. Zapłaciłem 900zł rarem z demontarzem alternatora. (www.polstarter.eu)

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    W Polsce można kupić oryginał za ok. 1600 zł zregenerowany w BOSCHu -- oczywiście na wymianę. W tej cenie masz nowy mostek + regulator + łożyska + dekiel i pewnie jeszcze kilka rzeczy, wszystko wg technologii producenta. Obudowy są wyczyszczone na glanc, tak samo wirnik.

Numer producenta: 0986041750 (lub ze spacjami: 0 986 041 750)
    Można kupić np. w LEJA Sp.j.: http://www.leja.com.pl/inkontrahent....&r=0&rg=0&s=10

Ja dostałem taki pod choinkę :] - w USA kosztował 380$ ze zwrotem starego (tam nazywają to "core return") -- trzeba dać zastaw około 150$. Pewnie da się znaleźć jeszcze ze 30$ taniej... Można sprawdzić na PartsGeek.com.
    Moim zdaniem ta inwestycja ma szansę się zwrócić przy odsprzedaży - jeśli kupujący chce za bardzo zbić cenę. Pokazać fakturę i naklejkę na alterku -- wymieniony był na nowy, a nie regenerowany. Wszak co producent to producent

Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Uprawnienia umieszczania postów