-
Zaawansowany Użytkownik
brak wstecznego e38 735iA '99?!
Mały problem pojawił się u kolegi w święta.
Auto e38 735iA '99 po FL.
Mianowicie brak wstecznego,ale czy całkowity??
Na prostej nawierzchni i przy pełnych obrotach auto ledwo się toczy.
Po podpięciu do kompa wyskoczyły błędy:
Single diagnosis EGS
56 Gang Überwachung / Hydraulik Unit
Module Info : Instrument Cluster
8C Spannungsversorgung Klemme R fehlerhaft
z góry dzięki za info.
-
Zaawansowany Użytkownik
żadnych pomysłów w którą stronę uderzyć??
-
Vip
Vip
kosz do wymiany, wiecej dawania w pedzel na wstecznym :-)
-
Początkujący Użytkownik
Tak jak napisal kolega wyżej 99% wycięty frez na koszu od wstecznego. Możesz pocieszać się i szukać problemu np. w zbyt niskim poziomie oleju w skrzyni, bądź też myśleć że padł któryś z elektrozaworów hydraulicznych w module. Ale najpewniejszy jest właśnie ten nieszczęsny kosz. Domyślam się, że Twój kolega nie mógł wyjechać z jakiejś zaspy i naprzremian zmieniał na D i R a dla tej skrzyni nie ma nic gorszego niż właśnie to. Ogólnie ludzie mający automaty przeważnie popełniają ten błąd. Włączają bieg i odrazu ruszaja, a to własnie skraca żywotność skrzyni. Prawidłowo powinno się wcisnąć hamulec, włączyć D chwilę poczekać (w autach z tylnim napędem czuć jak przysiada tył) wtedy można zwolnić pedał hamulca i ruszyć.
-
Zaawansowany Użytkownik
przerabiałem temat jakis miesiąc temu- wsteczny się skączył u mnie kosztowało to 3800zł...
-
Zaawansowany Użytkownik
Dzięki za jakiś pogląd na sytuację.Będę wiedział od czego zacząć.
-
Zaawansowany Użytkownik
A ktoś wie co oznaczają te błędy? Jakie są orientacyjne koszty kosza?
-
Zaawansowany Użytkownik
Nie wiem co oznaczają błędy ale ... w tych skrzynkach wsteczny jest bardzo czuły, wrzucisz wsteczny , nie poczekasz aż dobrze wskoczy i rozrywa koszyk. Też to przerabiałem w poprzednim modelu tyle , że kupiłem już z uszkodzoną skrzynią :(
Mogę tylko współczuć finansowo i polecam zaraz wymienić tarczki przednie , że by za chwile nie wyjmować skrzyni ponownie, a i tak uszczelki i olej musisz teraz wymienić. Tarczki stosunkowo do reszty nie są aż tak drogie. Możesz też wymienić tylko te zużyte.
Powodzenia . Jestem właśnie po kapitalce skrzyni więc witam w klubie .
-
Zaawansowany Użytkownik
Kosz kosztuje ok 1500zł regeneracja takiego kosza też ok 1500zł i ponoć dłużej wytrzyma regenerowany niż nowy...
-
Zaawansowany Użytkownik
powiedz max jak po remoncie skrzyni sie zachowuje? Zmieniałeś Tarczki ? Kolega robił w 740d skrzynie, dał coś ponad 4tysie i ja bym nie był zadowolony ;/ nie zmieniało tak płynnie jak powinno, ja po remoncie za taką kase oczekiwałbym dużego efektu....
Uprawnienia umieszczania postów