Witam
Ma ktoś może spis wszystkich komunikatów o błędach? Mam niedziałające pixele i wyskakuje mi od wczoraj błąd: 1 długie słowo coś jakby z fragmentem "flascher" i drugie prawdopodobnie "fuhlen" jakieś pomysły? :D
Witam
Ma ktoś może spis wszystkich komunikatów o błędach? Mam niedziałające pixele i wyskakuje mi od wczoraj błąd: 1 długie słowo coś jakby z fragmentem "flascher" i drugie prawdopodobnie "fuhlen" jakieś pomysły? :D
Płyn do spryskiwaczy chyba... ;)
Tu niestety jak się kupuje to 10 literek od razu bo jedną wlewasz a druga na dolewkę po trochę poniżej połowy już pieprzony komunikat wyskakuje... ;)
Dreams from Dreams - 7er...
Pić trzeba ! Jeść można !
powaga? nigdy nie probowalem sprawdzac, ile po komunikacie jeszcze mozna psikac.Zamieszczone przez Pablo_gl
myslalem, ze niewiele, bo mialem wrazenie, ze po komunikacie cisnienie bylo juz slabsze.
ale z tego co piszesz, spokojnie sa jeszcze ze 4 litry...
Za niski poziom płynu do spryskiwaczy to Waschwasserstand.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
FĂźllen - znaczy napełnić więc to jedna z możliwości...
Może być jeszcze płyn hamulcowy albo płyn w chłodnicy... Posprawdzaj i będziesz wiedział.
Co do komunikatu o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy, to rzeczywiście dość wcześnie się zapala u mnie jak kiedyś wlałem zaraz po zapaleniu to weszło chyba niecałe 3 litry, a zbiornik mam 5 litrów. Z tego co pamiętam Evan mówił że u niego też tak jest więc to chyba norma...
podepne sie do tematu. Caly czas wyswietla mi komunikat o konczacych sie hamulcach - po wymianie klockow zalozylem nowy czujnik ale komunikat zostal.
Pózniej probowałem zewrzec czujnik ale bez zmian. Sprawdzilem tez czujnik z tylu.
Jak to działa ? czy komunikat znika od razu po zalozeniu nowego czujnika czy trzeba troche pojezdzic ?
Kolego to powinno zniknąć po założeniu czujnika....Zamieszczone przez wojt
Możesz to łatwo sprawdzić po wyjęciu wtyczki wsadź kawałek przewodu i zmostkuj wtyczkę komunikat powinien zniknąć... Komunikat pojawia się gdy jest przerwa w obwodzie czyli czujnik się przeciera lub uszkodzi się przewód...
Tak zrobiłem, niestety bez efektu. Czy mozna sprawdzic ktory czujnik ma przerwe (poza podlaczeniem pod komputer) ?Zamieszczone przez Pablo_gl
Olejus a nie masz moze przypadkiem czegos takiego tylko ze z jezykiem wloskim :D