Mia³ kto¶ z was jakie¶ styczno¶ci z maglownic± w e38 jakie s± objawy uszkodzonej maglownicy?
Wys³ane z mojego F3111 przy u¿yciu Tapatalka
Mia³ kto¶ z was jakie¶ styczno¶ci z maglownic± w e38 jakie s± objawy uszkodzonej maglownicy?
Wys³ane z mojego F3111 przy u¿yciu Tapatalka
Aktualnie posiadam e38 750 5.4 v12 1998 przed lift
By³o:
* e38 2.8 1995 rok.
* e65 3.5 v8 2003 rok.
Zaryzykujê :-) stuki na wybojach, luz na kierownicy, niepewne prowadzenie auta (nosi po drodze a szczególnie w koleinach), problem z geometri± przedniej osi.
Wys³ane z mojego D5503 przy u¿yciu Tapatalka
W mojej e38 nie ma maglownicy, a mechanizm ¶limakowy podobno. W 5,4 jest magiel ju¿ ?
Ostatnio edytowane przez czerwony16 ; 26-04-2017 o 20:45
zwa³ jak zwa³, ale w googlu nie mo¿ecie sobie poszukaæ?
objawy te¿ do wygooglowania w 10 sekund. W ka¿dym aucie takie same.
pozdrawiam Bartek
podepnê sie do tematu...
z tym noszeniem na koleinach i nie pewnym prowadzeniem....
ja osobi¶cie mam 99% przodu wymienione razem z amorkami poduszkami amorków koñcz±c na s³ynnych bananch itd.
Jednak w³a¶nie wozi niemi³o¶iernie jakbym mial ko³a odkrêcone i sie giba³y i traci³y zbierzno¶æ takie wra¿enie..
co prawda dokrêca³em troche ¿eby luzu nie by³o ¶rubê na przek³adni i luzu nie ma ale z prowadzniem to wra¿enie jakby auto szczegulnie na nierówno¶ciach samo chcia³o skrêcaæ... Na geo by³em i pono¶æ jest oki..
Czy to moze byæ wina przek³adni ¿ê nie trzyma w osi kó³ jaki¶ luz wew ?? czy za szerikich opon wg standartu 235 w 18" ??
Widzisz ja przy takich objawach mam jeszcze zu¿ywanie przednich opon od wewn±trz. Opony na lato mam 245/45/18. Geometria tak jakby sama siê przestawia na nierówno¶ciach. Na pewno mam luz na którym¶ wa³ku miêdzy kierownic± a przek³adni± a tak¿e lekki na przek³adni. Bêdê zaczyna³ wymieniaæ i wa³ki i przek³adniê. Mam nadziejê ¿e trafiê
Wys³ane z mojego Nexus 7 przy u¿yciu Tapatalka
podepne sie po temat,jechalem ostatnio e38 2.8 1998 automat. w zakresie 80-110zl km/h po odpuszczeniu gazu by³a akcja typu bi³a cala strona kierowcy od ko³a i za chwile kierownica zaczela lataæ prawo lewo trzeba ja by³o trzymaæ.po dodaniu lekko gazu momentalnie sie ta akcja uspokaja³a. wystepowalo to tylko w tym zakresie predkosci 80-110 . maglownica ? bo co innego macie jakis pomys³.
Wahacz przedni tylny a konkretnie jego guma na 100%