odgrzeje kotleta :) moze ktos kto montowal te amorki sie wypowie jak z trwaloscia?? bo tez musze wymienic, a cena jest kuszaca :)
odgrzeje kotleta :) moze ktos kto montowal te amorki sie wypowie jak z trwaloscia?? bo tez musze wymienic, a cena jest kuszaca :)
z tym amorami to jest tak jak z reszta dziwnych czesci z dziwnymi nazwami
4 max,kager,JC,SRL to tylko pakowacze i marki stworzone dla innych firm .Np 4 max to marka Inter Cars,kager to Fota ,a SRL to marka stworzona przez Polcar czyli kolejnego dystrybutora czesci .
W srodku mozna trafic na odrzut z tasmy np sachs,a mozna trafic na totalne badziewie,nigdy nie wiadomo.
Osobiscie kupowalem kilka chlodnic Kagera i zawsze trafilem w srodku BEHR-a,a przy skraplaczach klimy w srodku by³a wloska Ava ,4 maxa mam w drugim aucie podpore wa³u i precla i jezdze,a lekko nie ma
Za ta cene bym wzi±³,nawet jakbym mial za dwa lata zmienic na to samo
Ostatnio edytowane przez kat ; 03-09-2014 o 09:03
ja mogê je poleciæ 3 lata je¼dzi³em na SLR i dalej na nich je¼dzi aktualny e38
Panowie wiecie co teraz produkuje SRL do e38 na ty³ GÓWNO dwa miesi±ce temu kupi³em je na ty³ ...Rozlecia³y sie przy MONTA¯U !!!!
Tale¿ na którym wspiera sie spre¿yna nie jest spawany do lagi tylko ruchomy zabespieczony od do³u pier¶cieniem (segerem) !!!!
Gdy zak³ada³em spre¿yne piers¶cieñ pusci³ i spre¿yna posz³a na dó³ z ca³ym talerzem (wkurwi³em sie na max)
Odes³a³em je do reklamacji ale na szcze¶cie uznali ....
(Kupi³em na allegro na zdieciu talerz by³ spawany)
kup ALKO, za³o¿y³em do e46 cabrio i spe³niaj± swoj± funkcjê ; )
Je¿eli mia³bym ogoliæ siê na ³yso, nosiæ na szyi z³oty ³añcuch i „praæ” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadziæ na co dzieñ BMW E 38, robiê to od razu.
Ja za³o¿y³em SLR Na przód i na ty³ na pocz±tku zesz³ego roku i póki co jest ok (nie je¿dzê za du¿o ale za to drogi w LBN jak ser szwajcarski :D )
jakis czas temu sprzeda³em koledze z forum amorki SRL. Z tego co pamietam po niecalym roku juz wylaly, co prawda jezdzily na glebie, wiec pewnie to tez im nieco pomoglo. Gwarancje SRL bardzo rzadko uznaje, tlumaczac sie dziurami, zlym doborem sprezyn itd...Ogolnie jak ktos sam sobie to zmienia, to warto nawet co 1-2 lata wymieniac na nowki, ew rzadko jezdzi i po dobrych drogach, ale jesli mialbym komus placic za wymiane, wolalbym kupic cos lepszego.
takiego slr'a czy max geara moge za³o¿yæ klocki czy tarcze ale amorki, sonde, przep³ywke itp gdzie ma byc konkretna warto¶c i dok³adno¶æ nigdy nie za³oze, a przerabia³em juz to dawno, kiedys za³o¿y³em ca³y zawias max geara na przod do starej 730, po 6 miesiacach wszystko, doslownie wszystko by³o rozsypane, a tak zgni³o ze nawet koncowek od dr±¿ka nie moglem odkrecic,
tarcze i klocki buuuhaha
Je¿eli mia³bym ogoliæ siê na ³yso, nosiæ na szyi z³oty ³añcuch i „praæ” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadziæ na co dzieñ BMW E 38, robiê to od razu.
14 000 km na nich zrobi³em, mam je na tyle. Nic siê nie rozla³o ani nie popêka³o. Je¶li jest to jakikolwiek wyznacznik to na oskp nowe mia³y po oko³o 70%. Zak³adam sam wiec jakbym mia³ za dwa lata wymieniaæ to równie¿ je za³o¿ê.
xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponujê blokadami rozrz±du M60, M62, M62TU