Czy kto¶ zna t± firmê , ma kto¶ jak±¶ opinie na ten temat.
Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników ale wolê co roku kupiæ nowe wydaj±c 200 z³ za dwa ni¿ 600 z³ za firmowe , które nie wiadomo ile wytrzymaj± .
Proszê o opinie.
Czy kto¶ zna t± firmê , ma kto¶ jak±¶ opinie na ten temat.
Nie jestem zwolennikiem tanich zamienników ale wolê co roku kupiæ nowe wydaj±c 200 z³ za dwa ni¿ 600 z³ za firmowe , które nie wiadomo ile wytrzymaj± .
Proszê o opinie.
W fiatach siê nie sprawdzaj± wiêc tym bardziej w betach.
Znajomy mia³ w e34 i nie narzeka³ z tym, ¿e przód.
Nie wiem co to za amory ale wola³bym firmowe za te 600 na kilka lat :) Z tymi tanimi nigdy nic nie wiadomo.
Te za 600 s± pewnie produkowane w hali obok tej te¿ pewnie w chinach , niestety tak dzisiaj jest. Te s± za 200 z³ dwa ! Nawet jak po rocznej gwarancji zdechn± to kupie sobie znowu nowe :)
Tuleje kupuje lemfordera , a na przegl±dzie siê ¶miej± ¿e rok i i tak nowe trzeba :( ale tu bym móg³ podyskutowaæ :)
Jednak 90 z³ za amor wydaje siê ¶miesznie wiêc chyba warto wypróbowaæ :)
Co¶ mi dupa ucieka czasami na lodzie a mam ju¿ wszystko wymienione i geometrie zrobion±, NEUF kiedy¶ wspomina³ ¿e po wymianie amorków mu te objawy zniknê³y , mo¿e warto te 200 z³ wydaæ :)
Kolega pisze , ¿e na przodzie wytrzyma³y to na ty³ tym bardziej powinny :)
Dziêki za opinie :)
Ostatnio edytowane przez max ; 27-12-2010 o 21:31
max ja mia³em te amory w E36 i by³o super nie czu³em ró¿nicy miêdzy ori a je¼dzi³em na ponad rok póki auto nie sprzeda³em
Szwagier wsadzi³ je pó³ roku temu do pasata, ¶migaj± i nic siê z nimi nie dzieje, ³adnie pracuj±, auto stoi jak na ori.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Oj ja te¿, ja te¿. Kupi³em brykê i wsadzi³em wszystko lemforder/trw, dawno minê³o 60tys km i najmniejszego luzu nie ma.
Co do samych amorów. Mam takie za plecami, dok³adnie na ty³. Maj± dobr± opinie pod najwa¿niejszym dla mnie wzglêdem jaki opisali ch³opaki powy¿ej- PRACUJ¡ I STOJ¡ tak jak ori i nic wiêcej nie chcê od podzespo³ów zwanych zamiennikami i po tym co ju¿ potrafi³em mieæ za niespodzianki po za³o¿eniu "markowych i dobrych zamienników" Czy dadz± radê wytrzymaæ 30kkm, 50kkm czy 100kkm to siê oka¿e w praniu. Bêdê do tego zestawu testowa³ sprê¿yny CS Germany, kupi³em wzmacniane i ciekawe jak to wyjdzie w praniu, przyda siê znalezienie dobrych sprê¿yn które z powodzeniem zast±pi± ori nie robi±c z zawieszenia dziwnego wynalazku. Z tym, ¿e kompletnie nie mam czasu podjechaæ i tego wszystkiego zrobiæ, ch³opaki czekaj± na mnie w PO ju¿ 2 miesi±ce i chyba jeszcze ze 2 poczekaj± :/
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
max pytanie mam , czy ty wiesz na 100% ze masz walniête amortyzatory??? wydaje ci sie , czy by³e¶ na stacji diagnostycznej i ci powiedzieli???? s±dzê ze odczucia mog± byæ mylne z tymi amorkami. Je¿eli szkoda ci 30 z³ na stacji wydaæ proponujê ma³y tescik drogowy. Przejechaæ po dziurawej drodze jakies 30 na godzinê , ale takiej co jest jak ser szwajcarski :)) z ty³u niech kto¶ jedzie i obserwuje ko³a jak podskakuj± jak pinkpongi to do wymiany jak sie trzymaj± "asfaltu" to zostaj± .
codziennie rano budzê siê piêkniejszy, ale dzisiaj to ju¿ przesadzi³em :P