-
Początkujący Użytkownik
niskie obroty na zimnym silniku m60b40
witam mam taki problem. moja malutka 740iA m60b40 e38 stroi mi rano fochy. jak ja odpalam po nocy to trzyma niskie obroty w granicach 500 moze nawet mniej .jak dodam jej gazu to nawet strzeli:D musi chodzic 5min i jest ok ,a tak nawet nie moge ruszyc z miejsca nie reaguje na pedal gazu ja jej w deche ,a ona nic. wymienilem juz podstawowe rzeczy czyli swiece cewki mam ich 12szt lezec jak ktos potrzebuje , sonde lambde na orginal bosha, podmienilem przeplywke, nawet pompe paliwa:D i dupa. ktos mi mowil ,ze moze byc wina krokowca, ale by uniknac juz kosztow to moze ktos mial taki przypadek i sobie dal rade znim. powiem nie jest to moje pierwsze bmw ale V8 tak i jak narazie to zaluje ze kupilem :D dzieki za odp.
-
Początkujący Użytkownik
slyszalem tez ze moze byc za to zajwisko odpowiedzialny czujnik tem. silnika?(tz. ten co reguluje dwka paliwa albo cos pomylilem:D)
-
Zaawansowany Użytkownik
Dawid u mnie były uszczelki pod kolektorem ssącym ponieważ dostawał lewego powietrza i po wymianie wszystko ok
-
Początkujący Użytkownik
myslisz ze to moze byc przyczyna? moja jak sie rozgrzeje to juz pracuje dobrze
-
Zaawansowany Użytkownik
u mnie też tak było i dodatkowo na zimnym lekko trzęsło i wina właśnie lewe powietrze
-
Początkujący Użytkownik
mozna jakos to sprawdzic w domowy sposob? zeby nie pchac sie w dodatkowe koszta. pamietasz moze ile kosztowaly te uszczelki i czy duzo roboty jest z tym?
-
Zaawansowany Użytkownik
uszczelki kosztowały ok 200zł z tego co pamiętam ale gość mi jeszcze kilka rzeczy robił więc nie pamiętam. nie wiem jak to sprawdzić po prostu pojechałem do niego i zostawiłem auto
-
Początkujący Użytkownik
ok dziekuje za pomoc. postaram sie jakos to sprawdzic w najblizszym czasie. pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
spsikaj samostartem po silniku (opisywane bylo na forum) jak Ci zareaguje tzn ze lapie lewe powietrze.
-
Początkujący Użytkownik
panowie macie racje kupilem dzis starter spryskalem kolektor i caly dolot. dolot jest ok ,ale na kolektorze przy odmie jak pryskam centralnie z gory to lapie starter i silnik zaczyna ladnie pracowac:D. musze znalesc jakis kolektor i wymienic chyba ze da sie jakos to uszczelnic silikonem wysokotem.???
Uprawnienia umieszczania postów