Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Ile na jednym baku w 740d i 730d

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez cezar012 Zobacz posta
    ja zajmuje sie transportem i handlem drewna. paliwa kupuje okolo 8-10 tys l miesiecznie. cudow nie ma, ja moja 740d w zrobilem w pierwsze dwa tyg uzytkowania 3 tys km, i to jest chudy okres, bo z Wołowa i Legnicy nie biore teraz, a bywalo tak ze osobowka 2 razy w tyg na DWL jezdzilem (okolo 1200km kolko) + inne wyjazdy poprzednim autem w 5 m-cy zrobilem 35t km. tylko mialem go w LPG. takze takie tankowanie jak Ty mowisz to mojemu dziadkowi do sklepu na codzien i do kosciola w niedziele moze by starczylo, bo watpie zeby jakis kierowca - zlodziej zdazyl nakrasc tyle co ja zdaze spalic. Dla mnie taki kierowca to najgorsza kanalia co gryzie reke ktora go karmi czyli daje prace.
    Zakladam ze wlasnie z takiego zrodla to tanie paliwo, bo napewno nie z innego, no chyba ze kupujesz od zlodzieji co okradaja ciezarowki na parkingach. Potepiam caly proceder, i zycze temu dostawcy zeby WPADL.
    Z ta cysterna to chyba jakis smiech. Gadac to sobie mozesz.
    Ale Cię poniosło trochę :)
    Jak sam stwierdziłeś jesteś z innej branży i tylko kupujesz paliwa w hurcie. Jakie rabaty mają hurtownie się nigdy nie dowiesz i walenie cenami to śmieszny żart. Ja Ci tylko zdradzę, że autoryzowane hurtownie nie kupują paliwa w litrach ale w tonach i tutaj jest ich zysk kolego nie w jakichś rabatach, utrzymanie bazy paliw z ich infrastrukturą kosztują miliony zł i nikt nie bawi się za 10gr na litrze :)
    Co do gryzienia ręki która karmi, nie opierdzieleją pracodawcy. W każdej branży idzie pokombinować i także oni to robią a raczej cholerna polska administracja łupie państwo i tyle. Stąd są paliwa na rynku ale tak jak powiedziałeś są to ilości dla dziadka :D i nie życz komuś co tobie nie miłe, mają chłopaki możliwość dorobić kilka złotych do nędznej pensji to dorabiają. Ciebie też w xxxx robią to chyba, że jesteś taki mega gość, że stolarzowi średnią krajową wypłacasz...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik Awatar klimas70
    BMW
    E38 730d
    Wszystko zależy od miasta i stylu jazdy ja nigdy nie oszczędzałem bo nie potrafię zawsze obiecuje sobie że koniec z szaleństwami ale jak widzę Tigre, Pume że nie wspomnę o calibże która ciśnie to muszę pokazać gdzie jego miejsce haha. ale wracając do tematu to mi na krótkich odcinkach bo 7-8 km zużycie wychodzi nawet do 14L natomiast to samo miasto tylko inna dzielnica i odcinki po 18km zużycie spadało do 11L to auto daje tyle radości z jazdy że nie wiem jak można jeździć tempem emeryta.
    A jeśli chodzi o cenę paliwa to pamiętajmy że POLAK POTRAFI i psu na budę takie wyliczenia
    klims

Początkujący Użytkownik Awatar cezar012
    BMW
    E38 740d
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Ale Cię poniosło trochę :)
    Jak sam stwierdziłeś jesteś z innej branży i tylko kupujesz paliwa w hurcie. Jakie rabaty mają hurtownie się nigdy nie dowiesz i walenie cenami to śmieszny żart. Ja Ci tylko zdradzę, że autoryzowane hurtownie nie kupują paliwa w litrach ale w tonach i tutaj jest ich zysk kolego nie w jakichś rabatach, utrzymanie bazy paliw z ich infrastrukturą kosztują miliony zł i nikt nie bawi się za 10gr na litrze :)
    Co do gryzienia ręki która karmi, nie opierdzieleją pracodawcy. W każdej branży idzie pokombinować i także oni to robią a raczej cholerna polska administracja łupie państwo i tyle. Stąd są paliwa na rynku ale tak jak powiedziałeś są to ilości dla dziadka :D i nie życz komuś co tobie nie miłe, mają chłopaki możliwość dorobić kilka złotych do nędznej pensji to dorabiają. Ciebie też w xxxx robią to chyba, że jesteś taki mega gość, że stolarzowi średnią krajową wypłacasz...
    No masz racje troche sie zagotowalem... Wiem jak jest z kupowaniem na tony. ;-) zimno, cieplo roznica temperatur itd. Wiem ze wszedzie cos mozna pokombinowac, ale bynajmniej nie nalezy sie tym chwalic na forum. Mnie raczej na paliwie nikt nie robi w xxxx, za dobrze znam temat. Co do pensji to stolarzy nie zatrudniam nie mam tartaku. U mnie zawsze jest na akord, taka wyplata motywuje najbardziej. Ile zrobione tyle zaplacone.
    Zeby nie odbiegac od temutu, po moim ostatnim tankowaniu wyszlo 13,9l/100km 80% miasto 20% trasa.
    V8-POWER...
    BMW e38 740d V8 ;-D
    Scania R500 V8
    Scania 164c V8
    Scania 144L V8

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    no chłopaki to ja renordy biję 19,4 litra X razy sie zakopałem jeździłem tylko do sklepu non stop stałem w korkach przed marketami, 100 km przejechałem i 19,4 znikneło z baku :) srednia prędkość 4,9 km /h :P
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Początkujący Użytkownik Awatar klimas70
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    no chłopaki to ja renordy biję 19,4 litra X razy sie zakopałem jeździłem tylko do sklepu non stop stałem w korkach przed marketami, 100 km przejechałem i 19,4 znikneło z baku :) srednia prędkość 4,9 km /h :P
    Byłem parę razy we Wrocławiu i stałem w korkach Szczecin według gazety wyborczej jest najmniej zakorkowanym miastem w Polsce. może dlatego 14L ale skąd 8L w mieście?? no chyba że te miasto to pier....olniki wielkie a kierowca ma 78 lat + wat
    klims

Zaawansowany Użytkownik Awatar puchacz
    BMW
    740d e38
    Moja 740 d w trasie pali jakies 9 a w miescie okolo 12,5 litra oczywiscie przy spokojnej jezdzie

Ja na zbiorniku najwięcej zrobiłem 1080km. Spalanie od 8 w trasie do 16 w miescie. Rekord spalania z testu 5 czyli ostatnie 50 km 6.6l/100km i to przez trase 150 km (90km/h)
    A i zbiornik w 740d ma 85l pod korek 87l a nie 95 tak jak ktoś tam napisał

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Uprawnienia umieszczania postów