z cysterny na lewo czy z fakturą??? mam firmę transportową to mogę wziaść wieksza ilość ,do oławy rzut beretem :)
z cysterny na lewo czy z fakturą??? mam firmę transportową to mogę wziaść wieksza ilość ,do oławy rzut beretem :)
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
A nie mogles zagazowac swojej 740i? Chyba lepszy to wybor niz kupowanie kota w worku w postaci 740d... ciezko cokolwiek znalezc w przyzwoitym stanie i z ludzkim przebiegiem. ;) Jak tylko kupisz to nie zapomnij sie nam pochwalic :D
OK zaraz po kupnie dam zdjęcia z nowym autem:)
ja zajmuje sie transportem i handlem drewna. paliwa kupuje okolo 8-10 tys l miesiecznie. cudow nie ma, ja moja 740d w zrobilem w pierwsze dwa tyg uzytkowania 3 tys km, i to jest chudy okres, bo z Wołowa i Legnicy nie biore teraz, a bywalo tak ze osobowka 2 razy w tyg na DWL jezdzilem (okolo 1200km kolko) + inne wyjazdy poprzednim autem w 5 m-cy zrobilem 35t km. tylko mialem go w LPG. takze takie tankowanie jak Ty mowisz to mojemu dziadkowi do sklepu na codzien i do kosciola w niedziele moze by starczylo, bo watpie zeby jakis kierowca - zlodziej zdazyl nakrasc tyle co ja zdaze spalic. Dla mnie taki kierowca to najgorsza kanalia co gryzie reke ktora go karmi czyli daje prace.
Zakladam ze wlasnie z takiego zrodla to tanie paliwo, bo napewno nie z innego, no chyba ze kupujesz od zlodzieji co okradaja ciezarowki na parkingach. Potepiam caly proceder, i zycze temu dostawcy zeby WPADL.
Z ta cysterna to chyba jakis smiech. Gadac to sobie mozesz.
Hurtowe ceny paliw PKN ORLEN
Aktualne ceny obowiązujące od dnia 28-12-2010 godz. 00:00
Nazwa Cena
Benzyna bezołowiowa - Eurosuper 95 3 769,00 zł/m3
Benzyna bezołowiowa - Super Plus 98 3 869,00 zł/m3
Olej Napędowy Ekodiesel 3 629,00 zł/m3
Olej Napędowy Arktyczny 2 3 839,00 zł/m3
Olej Napędowy Miejski Super 3 909,00 zł/m3
Bioester RME stanowiący samoistne paliwo 3 529,00 zł/m3
Olej Napędowy Grzewczy Ekoterm Plus 2 555,00 zł/m3
Jak widac na orlenie ON kosztuje w hurcie 3,63zl netto za litr. duze hurtownie paliw maja od tego rabaty ok. 100 zl/m3
czyli jesli ktos zakreci i sprzeda bez vatu to taniej jak 3,50zl nie kupisz. zbiornik w 740d ma 95l ja najwiecej zalalem 85l wiec 85 , 3,50zl = 297,50zl
czyli okolo 300zl przy dobrych wiatrach do pelna. Ale to jest nie realne poniewaz zadna hurtownia nie sprzeda po cenie zakupu, jeszcze pewnie malych ilosci. Wiec to czysta teoria... Wiec 230zl za pelny bak to tak, ale musisz tankowac do pelna jak bedzie jeszcze 1/4.
Ostatnio na pelnym baku zrobilem 740km, poczym weszlo do niego 82l. NORMA: 11.08l/100km Warunki: miasto 30%, trasa 70%, troche webasto zjadlo...
Ostatnio edytowane przez cezar012 ; 29-12-2010 o 20:36
V8-POWER...
BMW e38 740d V8 ;-D
Scania R500 V8
Scania 164c V8
Scania 144L V8
Wracamy do tematu Panowie !
Ile na jednym baku w 740d i 730d
:]
Pewność na każdym kilometrze ...
Mi wychodzi ok 900 km 235 szerokość opony ALE z tego co wiem lekko mi przekłamuje przepływka i to też może zawyżać spalanie . Dodam , że auto zimą sporo się grzej stojąc nie jadąc po odpaleniu . Generalnie nie mogę narzekać na spalanie .
Po zatankowaniu komp pokazuje łacznie na ok 1100 km ale wychodzi na koniec ok 900 km na baku.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 01-01-2011 o 16:07
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!