Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Co wpływa na spalanie w 3.0 V8?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Ogólnie głównie za spalanie odpowiadają sondy(sonda nie wiem ile ich jest w e32) i przepływka tez ma duży wpływ, trzeba by było sprawdzić ile ci pali Pb przy takiej samej jeździe ale ogólnie ja mam e38 m60b40 w automacie i przy jeździe właśnie takie 5km gaszę za 30 min odpalam, potem znów 2 km gaszę i tak cały czas czasami sobie gdzieś przelecę bokiem i pali mi 19 Pb a w lecie przy podobnej jeździe tylko wiadomo bez latania bokiem itd ale styl jazdy ten sam bez deptania raz na jakiś czas kick down paliła mi 14 Pb i jak dla mnie 14 L na 4.0 v8 przy 2 tonach to super mało.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ACS
    BMW
    E-38
    Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    paliła mi 14 Pb i jak dla mnie 14 L na 4.0 v8 przy 2 tonach to super mało.
    I tym optymistycznym akcentem zacznijmy nowy rok,ciekawe po co ludzie zakładają cyklon do V8 od BMW.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Megablast73
    BMW
    E32 730iA 1993 M60B30
    Żeby było taniej.Żeby gdy stoisz w ciezkich korkach nie (...) sie jak zzera ci 20l. najdrozszego Pb na swiecie.Żeby czuc sie dobrze gdy w dalekiej trasie pali ci 8 litrow gazu na 100km.Ogólnie dlatego ze LPG to bardzo dobra alternatywa dla drogiej benzyny i ropy.Pozatym milo jest miec swiadomośc mozliwosci wyboru zastosowania rodzaju paliwa zaleznie od sytuacji.Szczególnie w takim zajeb...m kraju nazywanym Polska gdzie 5 zł kosztuje litr paliwa.

Edit: Zapraszam do przeczytania regulaminu pkt. 8 a.
    Ostatnio edytowane przez xsilver ; 28-12-2010 o 07:56

Uprawnienia umieszczania postów