To nie jest wcale takie trudne :D trzeba tylko chcieć :P
To nie jest wcale takie trudne :D trzeba tylko chcieć :P
ringi świecą właśnie po otwarciu drzwi, włączeniu oświetlenia wnętrza lub włączeniu postojówek
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Witam można podłaczycć ringi bardzo prosto jak luczyk na 2 to zapalają jak wyłączysz zapłon to 10 sek same gasną
Jak ktoś potrzebuje to prześlę fotki jak podłączyć
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 25-03-2011 o 09:58 Powód: Edytuj swoje posty
Mógłbym prosić o foteczki jak to podłączyć koker2009@gmail.com. THX
UWAGA!!!MINISTER TRANSPORTU OSTRZEGA JAZDA BMW SILNIE UZALEŻNIA,POWODUJE UŚMIECH NA TWARZY A CZASEM SZYBSZE BICIE SERCA!!!DLATEGO PRZED JAZDĄ SKONTAKTUJ SIĘ Z LEKARZEM!!!
dodaj opis tu w temacie . Albo napisz manuala . Tak zeby wszyscy mieli dostep do informacji .
Witam! montuje dzisiaj smd:) i mam pytanie co do tego wlaczania sie ringow po otwieraniu auta:) Kolego ciagnales ten kabelek AZ DO SRODKA DRZWI? zwalales boczek i tam sie podpiales?:> bo z tym to chyba nie bedzie tak o.. tam kolo pasazera wszystke plastiki zwalac itd moze wie ktos juz gdzie z pod maski pociagnac taki plusik zamiast ze srodka auta?:> hmm?
HEJ ja podpiolem ringi SMD tak jak pisał kolega KRAUZE czyli:
Wszystko podłączasz pod klapą bezpieczników i modułów po stronie pasażera pod maską.
Odkręć cztery śruby klapy i zdejmij całą klapę.
Powinna być wiązka zapasowa kabli zaślepiona i w niej gruby czerwonobiały kabel do niego dołącz żółty z wiązki od ringów
Czerwony od ringów wepnij w czerwony gruby dochodzący do kostki w puszce co zdjąłeś klapę
Czarny z wiązki od ringów do masy
Jest jeszcze biały w wiązce od ringów i jak chcesz się pobawić to trzeba go wpiąć w kabel od oświetlenia dołu drzwi pasażera. Trzeba wyjąć lampkę od spodu drzwi i zobacz jaki kolor jest drugiego kabla oprócz brązowego to masa, u mnie jest fioletowo brązowy a są różne musisz sprawdzić.
Zdejmij tapicerkę w nogach pasażera jak jest błotnik i poszukaj tego kabla i wepnij w niego biały z wiązki od ringów to podłączenie daje ci efekt że jak otwierasz centralny to ringi się zapalają...
ja takim sposobem podpiolem i jest super jak otwieram ringi sie zapalaja kiedy zamykam gasna, i jak przekrecasz kluczyk w stacyjce na zaplon to swieca a jak wracasz kluczyk w pozycje 1 gasna po 2 sekundach.
i tu podziekowania dla KRAUZE za pomysł POZDRO mysle ze pomogłem
BUMERMANIAK
Male sprostowanie wcale nie trzeba rozbierac drzwi zeby puscic kable . Mozna sie wpiac w sterowanie oswietleniem za schowkiem . Plus pin 20 a masa braz .
Ja ciągnąłem do drzwi bo nie wiedziałem w który kabel od modułu się podpiąć
ja zdjąłem normalnie boczek i bezpośrednio do + lampki ;)
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r