Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Ringi SMD VS CCFL : Opinie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    A to ja też właśnie musiałem się naszlifować. Ale można je ładnie dopasować, wyglądają niczym oryginał :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Masz moją fotorelację z montażu jak wcisnąć duże ringi w te małe oczka poliftowej 7er :P
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750iL
    czekam na jakieś fotki bo wydaje mi sie że te diodki będzie widać.... pozatym CCFLe już są zbyt mocne a te smd są jeszcze mocniejsze ..? Homologacji na dzienne i tak nie mają pewnie więc lipa

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez djB_M_W Zobacz posta
    Homologacji na dzienne i tak nie mają pewnie więc lipa
    No nie mają, jedyna szansa to poligrafia i jakiś naklejany hologram ale ten trik i tak nie przejdzie jeżeli ktoś nie napisze do nich sterowania.
    1. Według przepisów światła dzienne muszą się zapalać automatycznie (oczywiście z możliwością ręcznego wyłączenia ich całkowicie)
    2. Muszą się automatycznie wyłączać po włączeniu świateł postojowych lub mijania (nie mogą się palić równocześnie z jakimikolwiek innymi światłami)

W nowych BMW po włączeniu innych świateł ringi świecą mniej więcej 40-50% mocy i takie coś trzeba wykombinować wtedy będzie możliwe załatwienie sobie "homologacji" ;)

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Najlepszy właśnie byłby układ, który stabilizowałby pracę ledów (żeby nie mrygały) i pozwalał je włączyć np same, lub jako pozycje, a po włączeniu świateł mijania, żeby przygasły o ok 50%.

Początkujący Użytkownik Awatar Kopi
    BMW
    E38 740D
    Blog
    1
    Kilka fotek ringów SMD

Odległość 10m

20m

50m

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Daj zdjęcie z bliska z daleka każdy wie jak świecą :) widzę trochę kombinowana ta 7er

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    halogeny od benzyniaka, przedliftowe nerki i brak pdc????? chyba byly standardem w 740d z bliska nie widac diud tylko ciągłe światło , no chyba że sie upszesz i głowę dasz koło samego klosza , ale wątpię ze wytrzymasz kilka sekund patrząc sie na ringi wala po oczach strasznie :) zaraz ide na parking to cykne pare fotosów
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 08-01-2011 o 21:36 Powód: Nie rób OT odnośnie auta Kopi'ego tylko dyskutuj odnośnie ringów SMD
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735

Uploaded with ImageShack.us

A tak wygladaja u mnie .

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    a mógłby ktoś wrzucić fotkę podłączenia? :D
    zakupiłem sobie takie SMD, ładnie zamontowałem dzięki fotorelacji Cobossa, ale mam problemy z podłączeniem
    znalazłem filmik jak podłączają do e46 i mały opis na forum 3er ale jak wiemy e46 ciut się różni od naszych skarbów
    więc mam takie pytania:
    żółty przewód mogę podłączyć pod + np w lampce wewnątrz, żeby się zapalały po otwarciu auta, ale dokładnie pod co podłączyć ten biały, tak żeby się zapalały po odpaleniu auta? podobno pod + gdzieś w jakiejś wiązce, ale w której i jak ją znaleźć?
    czy jak w czasie jazdy np zapalę światło wewnątrz i wyłączę, to sygnał po tym żółtym nie wyłączy mi ringów?
    te kable zasilające (grube) mogę podłączyć pod te dwa bolce których używa sie do awaryjnego rozruchu czy szukać jakiegoś innego miejsca? bo boję się czy w razie co, nie spalą mi się ringi....
    prosiłbym o wytłumaczenie dla zwykłego śmiertelnika, bo elektrykiem nie jestem, a boję się coś popsuć
    z góry dzięki za pomoc
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Uprawnienia umieszczania postów