Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Opony Wanli Snow Grip s-1083 kozacka opona rodem z Chin

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar _michaś_
    BMW
    730i
    ja powiem tak, wywazyly sie bez problemu, nic mi nie trzesie, bylem juz dwa razy w pradze i raz we weidniu na nich plus nasz kochany slask ciagle, zrobilem kolo 5500km, opny wg mnie maja jeden mankament tzn hucza na asfalcie ale nic nie trzesie, nawet mam ciezko tyl postawic bokiem a jak tylko lekko odpuszcze gaz zaraz wracaja na tor jazdy, monster_pl byl swiadkiem mojej jazdy przy mega mrozie od stopu pelny gaz i pozniej ostre hamowanie plus wyjechanie z kolein, dlatego zaczal temat bo byl w szoku juz wtedy jak to jezdzi, dodam ze nie mam wogole kontroli trakcji tzn mam ja w nogach. co do huczenia przy lekko wlaczonym radiu nawet jej nie slychac. nie bede tu wychwalal nie wiadomo jak tej opony ale juz pare ludzi zaszokowala wlacznie z tym ze jeden koles ktory nie ma bmw zapytal czy mam 4x4, opona jak opona do tego chinska, cena zawrotnie niska. pomyslcie wywalicie napewno ponad 600zl za dobra opone, a w zimowce chodzi o gume i wys bieznika najbardziej to nawet jak kupowac co roku nowy komplet to macie za dwie cene powiedzmy 540zl plus skok cen moze dobije suma do 600zl, wiec powiedzmy oszczednosci nie ma tak?, ale co roku nowa opona ze swiezej gumy i nowy wysoki bieznik. przemyslcie takie rozumowanie, oczywiscie nikomu nie narzucam go, jesli woli niech ma pirelli z 4mm bieznikiem 4 sezon i tawrda guma lub tak miekka ze sie rozpada.

Zaawansowany Użytkownik Awatar 7er Fanatic
    BMW
    Ciemna strona mocy
    Miałem Wanli tyle że letnie kierunkowe opony, byłem z nich zadowolony prawie dwa letnie sezony nimi jeździłem 205/55/16
    Jedyna wada moim zdaniem to huczenie,a tak to same plusy: przyczepność, wytrzymałość. Wyglądają tak jak GOODYEAR EAGLE F1 i wcale się tak nie ścierały

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730
    Nie wiem zbytnio wiele na temat Wanli Ale mialem inny szajs... opona przy predkosci 140kmh strzelila , nie byla to Wanli ... Kumho jesli dobrze pamietam... Na szczescie nie bylo to BMW a Renault ktore i tak poszlo na straty, ja wyszedlem z tego calosci najlepiej czyli przez szyber!
    Pare tyg temu rozmawialem z wulkanizatorem i podobno opony Te nie spelniaja europejskich kryterii, Ike w tym prawdy nie wiem, ja zyje i teraz zagadka czy to przez opony czy samochod mialem wypadek... wiem na pewno! Nigdy wiecej nie kupie Renault ;D

Zaawansowany Użytkownik Awatar DoDominik
    BMW
    e32 m30b30 88'
    Blog
    9
    Kumho powiadasz ? w firmie zakładamy je do każdych samochodów nie ma żadnych problemów a i klienci z reklamacją też nie przychodzą.
    Może miałeś jakąś wadliwą sztukę albo gdzieś ją uszkodziłeś mechanicznie....

Ja na tyle mam nalewkę globgum'u i nie narzekam zaspy nie zaspy błoto pośniegowe auto jest przewidywalne ogólnie polecam :D

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    ja mam kumho zimowe a kiedys mialem letnie, wszystkie kupilem nowe, niemoge nic zlego powiedziec o tej oponie

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez _michaś_ Zobacz posta
    ma pirelli z 4mm bieznikiem 4 sezon
    ;D ;D ;D ;D ;D Kup sobie kiedyś konkretną oponę i później pogadamy
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 27-12-2010 o 15:05
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar _michaś_
    BMW
    730i
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    ;D ;D ;D ;D ;D Kup sobie kiedyś konkretną oponę i później pogadamy
    myslisz ze nie mialem jezdze od 18 roku zycia, przerobilem juz wszystko prawie tzn jesli chodzi o marki, bo wiadomo bieznikow wszystkich nie mialem fuldy barumki debice michelin'y prielki, goodyear'y continentale, federal'e, nokiany, kumho, hankooki stomile itd. mi nie chodzi kolego o zachwalanie tej opony by wam ja wcisnac. kazdy kupuje co mu sie podoba i na co mu kieszen pozwala, wiem jedno ta opona mnie poprostu zaskoczyla swa przyczepnoscia i cena. prownianie jakosci do ceny jest zawrotne, zużycia nie zauwazylem jakiegos zawrotnego. jak dla mnie poprostu dobra alternatywa poniewaz w samym sezonie zimowym robie kolo 20kkm wiec jak wiesz maks 2 sezony zrobie na zimowce z takimi przebiegami.

A mnie zaciekawiły te opony. Zobaczę, może kupię dwie sztuki na tylną oś (o ile będzie rozmiar).
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 27-12-2010 o 14:42

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja miałem Continental w PEugeocie kiedys i miesięczna opona przy 200 zrobiła wielkie bum - cód że tylna i nikt nie zginał ! Jednak się przecieła o cegłe wbita w ziemie - ogólnie to była max porażka..

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    No więc właśnie, i chyba nie powiesz mi, że na Pirelli zrobisz też 40kkm na zimówce?? Bo w takim bądź razie ja mam już 3 komplet :) nic za darmo, wszystko można przekalkulować. Wiadomo, że pochwaliłeś oponę jako alternatywę do wyświechtanych używek jak ktoś potrzebuje coś na krótką metę, chwali się to ale wyraźnie trzeba zaznaczyć, że żaden chinol czy koreaniec w życiu nie zrobi nawet 30% przebiegu dobrej markowej opony ;) Pozdro
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów