Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: zderzak tylni. Pomocy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    730d 99"
    Sk±d
    okolice czêstochowy

Unhappy zderzak tylni. Pomocy.

Witam. Mam ma³y problem, mianowicie uszkodzi³em dzisiaj zderzak tylni w moim e38 730d poprzez uderzenie boczn± czê¶ci± w zlodowacia³y ¶nieg. Uszkodzenie jest dosyæ powa¿ne, pêkniêcie jakie¶ 30cm i niestety brak niektórych po³amanych kawa³ków g³ownie naro¿nika zderzaka za tylnym ko³em. I teraz moje pytanie czy warto to naprawiaæ??? Czy poprostu kupiæ u¿ywany zderzak i tylko go polakierowaæ, albo szukaæ o tym samym kolorze (Anthrazit metallic)?? Aha i czy zderzak np. z 728i,lub innych wersji silnikowych bêdzie pasowa³??
    seria siedem drug± mi³o¶ci±...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    Nie baw sie w klejenie tylko szukaj w takim samym kolorze/odcieniu ca³ego zderzaka. Naszczescie jest to tylny-o wiele tañszy zderzak ni¿ przedni..
    Zderzaki 94-01 wszystkie by³y takie same! :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l
    Ja bym spawa³...
    Wez go¶ciu pod uwagê 2 rzeczy...
    Ze twój kolor nie jest popularny - CIÊÊÊÊÊʯKO BÊDZIE ZNALE¬Æ ten sam kolor. A nawet je¶li to s± dziesiatki odcieni i nawet jak by³ malowany to mo¿e mieæ inny odcien...
    A 2 ze nawet jak znajdziesz to nie bêdzie w idealnym stanie... i teraz zderzak 300zl+wysy³ka ~100zl pomalowanie 350zl= 750zl w dobrym wypadku...
    Pospawaæ nie jest ciê¿ko a dorobiæ kawa³ek mo¿na z innego... Ja zrobi³em z 2 zderzaków z Audi a8 jeden;) zajê³o mi to pó³ dnia ale wysz³o w porz±dku trzyma siê do dzisiaj a go¶æ zaoszczêdzi³ jakie¶ 2000zl;) Brat za ca³o¶æ wzi±³by jakie¶ max 400z³ wiêc s±dzê ¿e warto...
    PS: i klejeniem zderzaków siê nikt ju¿ chyba nie zajmuje- teraz masz spawarkê i topniki;)
    Ale nie ukrywam, ¿e jak znajdziesz w kolorze w dobrym stanie to sam wiesz- braæ i nie gadaæ;)
    Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 18-12-2010 o 17:58
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    E38 740 '98 m62tub44
    Sk±d
    z Polski
    Zderzak z 728i raczej bez przeszkód powinien pasowaæ oczywi¶cie auto z tych samych lat, zwracasz tylko uwage na czujniki parkowania.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    Nie wa¿ne czy zderzak bêdzie z 94r czy 01r.
    Rownie¿ nie musi sie martwiæ czy s± czujniki parkowania je¶li listwy ocalaly.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •