Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: E38 do 14/15tys. zł...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA
    duża różnica.. a jakby tak porównać z VW passat B5? (przed FL)
    Klocki (dobrej firmy - brembo): http://allegro.pl/brembo-klocki-hamu...378978051.html (mimo, że to brembo to wychodzi średnia różnica w cenach)
    Tarcze: http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-p...362694078.html (jakoś się trafiło, że z moich okolic, cena za 1 sztukę)
    Jak widać różnica jest duża.. ale jakby tak siąść na upartego i sobie porównywać ceny różnych części z E38 a np. innym samochodem (który jest na mojej liście kupna) to zobaczy się różnicę w cenach (dużą bo to BMW :D) ale komfort jazdy nie jest chyba z niczym porównywalny (E38 a np. passat 5 po FL z tej samej półki cenowej)
    Chyba tak zrobię do tego poczytam sobie i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Ostatnio edytowane przez konieczko23 ; 22-12-2010 o 09:46 Powód: błąd

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Leon nie twierdze, że twoje auto jest nie zadbane czy coś takiego tylko jeden jak ja wymienia profilaktycznie co się w aucie da do przodu a drugi czeka aż coś pęknie na pół. Dla mnie np pierwszy serwis silnika V8 BMW to: nowe świece najlepiej 4 elektrody + nowe uszczelki dekli zaworów plus uszczelka miski i sprawdzenie pompy plus nowa odma + separator + wszystkie rolki i paski plus dobry olej tylko full syntetyk plus nowy płyn wspomagania plus nowy płyn do chłodnicy często się okazuje, że coś jeszcze niedomaga i koszt takiego serwisu to parę klocków ale mam pewność, że moje serducho jest zdrowe i jeździ jak należy a drugi zmieni tylko olej i też twierdzi, że ma idealny motor z 18 letnimi rolkami, 10 letnim paskiem klinowym i cieknącymi uszczelkami albo pompa oleju wiszącą na 3 śrubach. Dlatego różnie wydajemy na auta bo każdy ma o nim inne wyobrażenie jego idealności.

Uprawnienia umieszczania postów