Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: E38 do 14/15tys. zł...

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Ja bym to teraz na twoim miejscu zrobił tak- pojechał bym jakiś zlot e38... Pochodził popytał i się dowiedział czy ktoś z forumowiczów nie sprzedaje swojej... Jak widzisz większość ludzi tutaj nie oszczędza na częściach i szanuje swoje Beatki;) moja jest moim oczkiem w głowie, perełką która mimo wieku zajmuje szczególne miejsce w moim garażu;)
    Nie pchaj sie w te najtańsze szmelce co są na allegro bo jak zaczniesz robić to okaże się że trzeba tam robić wszystko A TO "WSZYSTKO" jest baaaardzo drogie...
    Mówię ci to jako osoba która sama to poczuła na własnej skórze i to przerabiała- jak juz będziesz miał to 15 000 zl to odłóż jeszcze z 2 000 na części które zawsze przy wymianie trzeba wymienić i osobiście wolałbym benzynę bo wg mnie jest są to dobre serducha które wytrzymują wieeele KM jeżeli nie były używane jak m3- a od forumowicza raczej tak nie było...
    Pozdr i jak zdecydujesz sie na zakup to pochwal się co zakupiłeś;)
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dawid7er
    BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    To i ja się wypowiem, a co :) zgadzam się z moimi przedmówcami, jeśli już koniecznie chcesz mieć 7er z kwotą którą dysponujesz nie pchaj się w E38. Możliwe że uda ci się kupić zadbaną bo jesteś w czepku urodzony a ktoś potrzebował kasy i musiał szybko sprzedać. Lepiej kup E32 (chyba że ci się nie podoba). za tą kwotę kupisz już zadbany egzemplarz i będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą a nie wiecznie wstawiał bumę do warsztatu bo jakaś pierdoł padł a one są najdroższe. Komfort jazdy E32 jest bardzo dobry (porównuje do swojego poprzedniego A8 mimo że E32 jest starszej generacji). Wybór należy do ciebie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    Cytat Zamieszczone przez dOOm_PL Zobacz posta
    Ja bym to teraz na twoim miejscu zrobił tak- pojechał bym jakiś zlot e38... Pochodził popytał i się dowiedział czy ktoś z forumowiczów nie sprzedaje swojej... Jak widzisz większość ludzi tutaj nie oszczędza na częściach i szanuje swoje Beatki;) moja jest moim oczkiem w głowie, perełką która mimo wieku zajmuje szczególne miejsce w moim garażu;)
    Nie pchaj sie w te najtańsze szmelce co są na allegro bo jak zaczniesz robić to okaże się że trzeba tam robić wszystko A TO "WSZYSTKO" jest baaaardzo drogie...
    Mówię ci to jako osoba która sama to poczuła na własnej skórze i to przerabiała- jak juz będziesz miał to 15 000 zl to odłóż jeszcze z 2 000 na części które zawsze przy wymianie trzeba wymienić i osobiście wolałbym benzynę bo wg mnie jest są to dobre serducha które wytrzymują wieeele KM jeżeli nie były używane jak m3- a od forumowicza raczej tak nie było...
    Pozdr i jak zdecydujesz sie na zakup to pochwal się co zakupiłeś;)
    Nie kieruj się tak jak napisał wyżej kolega, ja kupiłem 2 auta z forum i z obu jestem bardziej niezadowolony niż z auta które kupiłem od handlarza autami z Niemiec. Musisz szukać i tyle, nie sugeruj się "cukierkami" z forum bo nieraz okazują się one "kwaśne", a niesmak jednak pozostaję i do forum i do forumowiczów.
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 21-12-2010 o 00:42
    pozdrawiam :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38 Zobacz posta
    Ja bym doradzał jednak Golfa... serio to nie kpina :) Siódemka to nie jest auto dla mistrzów oszczędności :D
    Bez przesady E38 w dielsu czy benzyna + gaz nie jest aż takie extra drogie - koszta 100km po mieście na gazie w e38 v8 (m62) są podobne do kosztów zrobienia 100km w Fiacie Seicento w benzynie (wiem, że to jest "Ain't cool gangsta" ale taka prawda sorry. Nie ma się co napinać - jeździmi zwykłymi starymi dość już autami a nie batmobilem
    Każdy będzie Ci pisał, e38 to auto dla bogaczy, jak chcesz tanio jeździć to kup golfa/***alnogę/rower obrastając samemu w piórka - ale to bzdura
    ktoś mi powie, że części są drogie, no czy ja wiem - ojciec do seicento za 150zł kupił alternator i ja za tyle samo do bejcy, części wcale nie są drogie, znajomy w volvo ma większe wydatki.
    Ja np. jakieś 2 lata jeżdże e38 i wymieniłem tylko: skrzynie (jakieś 3000zł z robocizną) (jakieś czujniki, sriki i inne bajery to z 1000zł) teraz elektrykę robię na tip top (komputer, itd.) to ze wszystkim mnie wyniesie jakieś kolejne 3kafelki czyli w sumie z 7 kafli (nie licząc felg, opon, eksploatacji, benzyny itd.) czyli nie jest źle

ps. aha, zaraz się znajdzie jakiś miszczu co mi wymieni jakąś drogą część, który on/znajomy/szwagier znajomego/ciotka wymieniała no ale Panowie, aż tak się te nasze fury nie sypią. Seicento też można całe dać do kasacji jak się nie używa auta z głową.

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez positiv ; 21-12-2010 o 02:11

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez positiv Zobacz posta
    ps. aha, zaraz się znajdzie jakiś miszczu co mi wymieni jakąś drogą część, który on/znajomy/szwagier znajomego/ciotka wymieniała no ale Panowie, aż tak się te nasze fury nie sypią. Seicento też można całe dać do kasacji jak się nie używa auta z głową.
    Nie kolego :) ja podam Ci tylko przykład ile kosztuje zrobienie zawieszenia z przodu - za tą cenę myślę, że nie jednego Seja byś kupił :D
    Wiesz ile razy mógłbyś robić zawieszenie w Golfie za cenę zrobienia zawieszenia raz w 7? Więc nie pisz koledze, że 7 to tanie auto bo już kilkanaście lat ma. Oczywiście są mistrzowie, którzy robią wszystko na najtańszych częściach ale ja nie chciałbym potem takim autem jeździć :D
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    to, że ktoś będzie chciał się pochwalić drogą częścią to było pewne - w końcu ludzie lubią się chwalić - po to mają ładne fasady domów, dobre samochody itd. itd. \
    Fiat seicento kosztuje od 4 do 10tysięcy mniej więcej. Wątpie by "zrobienie zawieszenia z przodu" kosztowało kilkanaście tysięcy...
    Serwis w ASO BMW porównywać trzeba do serwisu ASO VW, który zapewne tani też nie jest porównując najdroższą opcję naprawy bmw z najtańszą vw nie ma sensu.
    Jak się kupi złom to wiadomo, że to studnia bez dna ale jeśli kupi się zadbane autko to dużo pieniędzy się nie wyda.
    Nie róbmy z siebie szejków naftowych - na prawde e38 to nie jest szczyt prestiżu (auto jest piękne wg. nas ale tak samo mają np. fanatycy garbusów)

A za 14-15 tys. zł można kupić dobrą benzynkę z LPG - niestety ceny spadają
    Ostatnio edytowane przez positiv ; 21-12-2010 o 13:33

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    jakieś tam jest :)
    Cytat Zamieszczone przez positiv Zobacz posta

Pozdrawiam!
    Silnik :D
    pozdrawiam,
    Mistrzoo :)
    Ostatnio edytowane przez Mistrzoo ; 21-12-2010 o 13:43

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Zgadzam się z positivem. Zawieszenie w E38 to nie jest wcale jakaś mega droga sprawa. Drogie to jest np zawieszenie do A8 albo A4 ;)
    Ja kupiłem 3 lata temu swoje pierwsze E38 za 13Tzł i wymieniłem jeden drążek i tuleje z tyłu. Był tez problem z synchronizatorem 3 biegu ale niewielki. Poza tym auto było sprawne, proste i jeździło bardzo fajnie. Dlatego dla mnie kwota 15Tzł jest realna kwotą za jaką można kupić E38. Czasem mam wrażenie, że wiekszość z Was zatrzymała sobie czas i myśli, że dolna cena za E38 to jakies 25-30Tzł. Niestety te auta maja już po 16 lat. Trzeba patrzeć realnie na rynek samochodów używanych. ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 540iA 2002r EX:E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Zgadzam się z positivem. Zawieszenie w E38 to nie jest wcale jakaś mega droga sprawa. Drogie to jest np zawieszenie do A8 albo A4 ;)
    Ja kupiłem 3 lata temu swoje pierwsze E38 za 13Tzł i wymieniłem jeden drążek i tuleje z tyłu. Był tez problem z synchronizatorem 3 biegu ale niewielki. Poza tym auto było sprawne, proste i jeździło bardzo fajnie. Dlatego dla mnie kwota 15Tzł jest realna kwotą za jaką można kupić E38. Czasem mam wrażenie, że wiekszość z Was zatrzymała sobie czas i myśli, że dolna cena za E38 to jakies 25-30Tzł. Niestety te auta maja już po 16 lat. Trzeba patrzeć realnie na rynek samochodów używanych. ;)
    Coś w tym jest bo czasami ludzie wołają za swoje E38 30 tyś Oo Ja za swoją z 1996r dałem 16 tyś i włożyłem ok 3 tyś od kupna + 2 tyś na nowe opony. Także nie jest to mało ale nie wiadomo jaki wydatek też nie jest, ale jeżeli ktoś "szuka oszczędności" to niech nie kupuje E38 tylko jak koledzy mówili np E32. Ja i tak jestem zdania że samochód kupujemy z miłości szczególnie 7-er ^^

Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA
    Też tak myślę jak poprzednicy.. Kilkakrotnie widywałem E38 po 40-50Tyś. zł gdzie z podobnym wyposażeniem kosztowało ok 25Tyś. zł. Ale sami się zastanówcie co mówicie bo to trochę dziwne.. raz piszecie że te auta nie wymagają wkładu finansowego, że są bezawaryjne a innym razem(np teraz) że te auta są drogie w utrzymaniu (nie liczę tego co mam wydawać na paliwo, bo wiadomo, jak każdy chcę zatankować do pełna i dużo jeździć, niestety w 7er nie da się tak a szkoda)

Uprawnienia umieszczania postów