Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: E38 do 14/15tys. zł...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA
    No, no ;d dzięki :) A nie dało by rady powysyłać parę linków z moto.allegro? :) To chyba nie problem :)
    A lekturę przerabiam regularnie, nie martw się ; )
    Jestem nowy i dlatego przepraszam wszystkich i zakładam ten oto nowy temat :)
    Myślę, że mnie dobrze rozumiecie ponieważ każdy kiedyś był na moim miejscu :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar ACS
    BMW
    E-38
    Do takiej kwoty,to sobie poszukaj mondeo lub focusa,jak szukasz oszczędności to na pewno nie znajdziesz jej w E-38 za 15 tyś,bardziej optymistyczna opcja to szukaj E-32.A tak na poważnie to nie piernicz tylko przeszukaj forum bo potem płacz i lament cię czeka...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Forum to istna ''skarbnica wiedzy o 7er'' więc czytaj do oporu ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    740iA
    Oczekiwałem od was przyjemnych odpowiedzi. Ale może i macie rację, mam jeszcze troche czasu i sie zdecyduję... Tak czy inaczej lubię 7er :)

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Ja bym doradzał jednak Golfa... serio to nie kpina :) Siódemka to nie jest auto dla mistrzów oszczędności :D
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

BMW
    740iA
    No właśnie golf.. a tak ogl to co myślicie o audi 100 C4 lub audi 200 ? :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez konieczko23 Zobacz posta
    Witajcie. Chciałbym abyście polecili mi jakieś BMW 7er E38 do 14/15 tys. zł. Najlepiej jakby to był diesel lub Benz. + Gaz (oszczędność) Będzie to jego drugi samochód - teraz jeździ audi a4. Proszę was o linki z moto allegro i powiedzcie na co zwracać uwagę kupując 7er. Aha i jeszcze takie jedno pytanie, czy BMW 7er często się psują, czy jego utrzymanie jest duże i czy ma drogie części (takie podstawowe jak filtry paliwa, powietrza gumy itd) Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Konieczko23 ----------------------------------------------------------------------------- P.S. Jak się sprawuje 730 diesel lub benzyna? i ile pali? Pozdrawiam

O dieslu w takiej cenie zapomnij. A nawet jak by się trafił to nie sądzę aby był w dobrym stanie. Co do psucia się serii 7 to jak nie dbasz to sie psuje.Co do kosztów utrzymania to tanio nie jest. I tak jak moi przedmówcy odsyłam Cię do funkcji szukaj. Na forum są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. A co do podsyłania linków to Ty powinieneś szukać i egzemplarze które wpadną w oko pokaż na forum do oceny. Nikt nie będzie za Ciebie siedzieć i Ci auta szukać. Ogromnym lenistwem mi tu wieje. Wszystko najlepiej na tacy mieć podane.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

BMW
    740iA
    Źle mnie zrozumiałeś:) dokładnie to na allegeo prawie codziennie potrafię siedzieć i oglądać E38.
    Ale w sumie to powybieram lepsze modele i dam do oceny :)
    Albo może lepiej wywalić ten temat, bo nie wypalił?
    Pozdro :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    s280 w140
    Siema za 14-15 tys zł kup Golfa IV i będziesz latał, pamiętaj że E38 nie lubi taniego serwisu.
    Jak kupowałem swoja 7 kierowałem się stanem a i tak juz włożyłem kolo 8 tys zł przez rok na oleje, filtry, wahacze, opony itp.
    Także wybór należy do Ciebie

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    A ja ci opowiem historie mojej e38...
    Zaczęło sie od tego ze mialem 20lat i juz miałem kilka samochodów które niespecjalnie mnie satysfakcjonowały- czegoś w nich brakowało...
    Aż tu pewnego dnia do brata przyjechał lakierować pan e38 735iA... Ja usiadłem do tego samochodu to wiedziałem ze ja go KU*** musze miec... Sam dźwięk silnika wywoływał u mnie dziką euforie juz nie mówiąc o tym jak majestatycznie sie nim jechało...
    Wtedy brat z sąsiadem śmiejąc sie ze mnie że nie stać by mnie było na opony do tego samochodu nie wiedzieli ze jestem tak kur**sko uparty, że odłoże i go kupię...

I faktycznie kupiłem i myślałem wtedy tak- kupie trochę tańszy możne nieco uszkodzony zęby zostało mi trochę PLN i zrobie pod siebie i bede wiedział co mam...
    I owszem tak zrobiłem... Moja e38 740iA individual;) kosztowała mnie nieco ponad 10 000zl z uszkodzona skrzynia 5hp30 bez wstecznego (standard) I tutaj sie zaczeło:
    Wtedy jeszce dorabiałem u brata w warsztacie i wszystko ALE TO WSZYSTKO SZŁO NA SAMOCHÓD!!!
    Nowa skrzynia i olej z filtrami 2500zł, Do silnika wchodzi 7,5l oleju (u mnie valvoline) 300zl + filtr oleju + filtr powietrza + filtr kabionwy + filtr paliwa i kolejne ~200zl
    pózniej przyszedł czas na zawieszenie regeneracja przednich wahaczy + nowy środkowy drążek + końcówki drążków 1000zl
    Nowy amortyzatory (wtedy zrobiłem błąd bo kupiłem ROBUSTO i teraz zbieram na normalne amory) 400zl
    Padniety moduł EWS + hol 400zl
    Dziurawy układ wydechowy (tłumiki koncówe) 300zl
    Wciąż mnie czeka robota tylnego zawieszenia ale to po ziemie- szykuje jakieś 300zl (regeneracja + tuleje pływajace i łaczniki nowe)
    Czujnik ABS 300zl, a później jeszcze sterownik ABS 200zl
    Malowanie maski błotników i zderzaka bo byly zobijane z kamienia (mnie kosztowało jakies 140zl ale kogos juz by wyniosło ponad 1000zl) +malowanie progów i listw czarnych zderzaka:)
    i o mały włos bym zapomniał ze mam mały luz na krzyżaku w układzie kierowniczym- znając moja milośc do tego samochodu to pewnie dołoże opcje el. kolumny kierowniczej.
    Padnieta roleta z tyłu 200zl
    Opony letnie + alusy 19" 2000zl 9teraz je bede malował ponieważ ich wadą dlaczego tak tanio kupiłem był schodzacy lakier- piaskowanie + malowanie mnie wyniesie ok 250-300zl)
    opony zimowe 750+50zl wysyłka 800zl
    WULKANIZACJI W OBU PRZYPADKACH NAWET NIE LICZE:)
    No i takich 'drobnych' wydatków jak paliwo to nawet nie liczę;) CHWAŁA BOGU ŻE 60% potrafiłem zrobić sam bo koszt by sie pewnie podwoił... Możesz sobie sam policzyć ile wydałem przez rok użytkowania. MOMO TO JA JEJ NIE SPRZEDAJĘ a jak bym sprzedawał to na pewno nie za 14 000 chociaż jest z 95r;)
    Samochodem jeżdzę naprawdę rzadko... Ale za każdym razem jak do niej wsiądę mam wrażenie, że jadę czymś wyjątkowym czego może doświadczyć tylko osoba ktora ma 7er i sprawia że zapominam ile mnie kosztowała przez 1 ROK UŻYTKOWANIA!!!
    teraz ty musisz sie zastanowić czy chcesz mieć samochód który będzie stał bo nie będziesz mial środków zeby go ogarnąć i powiesz że BMW to badziew... Lub zrobisz to co bedzie trzeba i będziesz sie cieszył każdą chwilą spędzoną za kierownicą i NA TYLNEJ KANAPIE xD

---------------------------------------------------------------------------------------

Ja broń boże nie pisze zeby cie odstrzaszyć!!!
    bo dużą cześć tych wydatków mógłbyś sobie podarować - typu alu 19" itd no zimówek juz raczej nie ale wiesz...
    Ten samochod jest DROGI W UTRZYMANIU i msci sie jak kupisz coś taniego!!! czyt. zamienniki allegro!
    Przygotuj sie że na wstepie musisz miec odłożone 2000zl na nowe filtry oleje i opłaty...
    Tutaj decyzja należy do ciebie- ale pamietaj że żaden golf 4 czy inne puszki nie bede takie jak e38 czy e32... Kwestia ile bedziesz mógł odłożyć w miesiącu a raczej czy bedziesz w stanie sie zmiescic z wydatkami
    Ja nie chce innego samochodu- no może e60 bo też mi sie podoba xD i nowe Audi a8 xP SORKI CHŁOPAKI ALE TEŻ MI SIE PODOBA

MOD: Ludzie edytujcie te posty. Stronę wcześniej poprawiałem posta. To powinno się już opatrzyć!
    Ostatnio edytowane przez Supermen ; 19-12-2010 o 22:59 Powód: Brak edycji posta. Post pisany pod postem.
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Uprawnienia umieszczania postów