Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: E38 do 14/15tys. zł...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA

Smile E38 do 14/15tys. zł...

Witajcie.
    Chciałbym abyście polecili mi jakieś BMW 7er E38 do 14/15 tys. zł.
    Najlepiej jakby to był diesel lub Benz. + Gaz (oszczędność)
    Będzie to jego drugi samochód - teraz jeździ audi a4.
    Proszę was o linki z moto allegro i powiedzcie na co zwracać uwagę kupując 7er.
    Aha i jeszcze takie jedno pytanie, czy BMW 7er często się psują, czy jego utrzymanie jest duże i czy ma drogie części (takie podstawowe jak filtry paliwa, powietrza gumy itd)
    Bardzo proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam Konieczko23

-----------------------------------------------------------------------------

P.S. Jak się sprawuje 730 diesel lub benzyna? i ile pali? Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Supermen ; 19-12-2010 o 19:24 Powód: Brak edycji postów. Post pisany pod postem.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Witam kolego

po 1 zapraszam do działu przedstaw się !!!
    po 2 edytuj wpisy
    po 3 na wszelkie zadane przez Ciebie pytania znajdziesz odpowiedż na forum - było to wałkowane wielokrotnie!!

pozdrawiam
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA
    Do przedstaw się już idę pisać :)
    Ale wiesz.. Gdybym wsztstko znalazł co mnie interesuje to nie pisałbym nowego tematu, proszę tylko was jaki samochód doradzicie, czyż nie?
    i wyluzuj trochę :)

Cytat Zamieszczone przez konieczko23 Zobacz posta
    Do przedstaw się już idę pisać :)
    Ale wiesz.. Gdybym wsztstko znalazł co mnie interesuje to nie pisałbym nowego tematu, proszę tylko was jaki samochód doradzicie, czyż nie?
    i wyluzuj trochę :)
    To Ty brachu wyluzuj!!!!! regulamin jest po to aby go przestrzegać a nie łamać!!!! Dlatego, szybciutko zapraszam do działu Ja i moje 7, w innym przypadku będę zmuszony powitać Ciebie ostrzeżeniem!!!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38 Zobacz posta
    Ja bym doradzał jednak Golfa... serio to nie kpina :) Siódemka to nie jest auto dla mistrzów oszczędności :D
    Bez przesady E38 w dielsu czy benzyna + gaz nie jest aż takie extra drogie - koszta 100km po mieście na gazie w e38 v8 (m62) są podobne do kosztów zrobienia 100km w Fiacie Seicento w benzynie (wiem, że to jest "Ain't cool gangsta" ale taka prawda sorry. Nie ma się co napinać - jeździmi zwykłymi starymi dość już autami a nie batmobilem
    Każdy będzie Ci pisał, e38 to auto dla bogaczy, jak chcesz tanio jeździć to kup golfa/***alnogę/rower obrastając samemu w piórka - ale to bzdura
    ktoś mi powie, że części są drogie, no czy ja wiem - ojciec do seicento za 150zł kupił alternator i ja za tyle samo do bejcy, części wcale nie są drogie, znajomy w volvo ma większe wydatki.
    Ja np. jakieś 2 lata jeżdże e38 i wymieniłem tylko: skrzynie (jakieś 3000zł z robocizną) (jakieś czujniki, sriki i inne bajery to z 1000zł) teraz elektrykę robię na tip top (komputer, itd.) to ze wszystkim mnie wyniesie jakieś kolejne 3kafelki czyli w sumie z 7 kafli (nie licząc felg, opon, eksploatacji, benzyny itd.) czyli nie jest źle

ps. aha, zaraz się znajdzie jakiś miszczu co mi wymieni jakąś drogą część, który on/znajomy/szwagier znajomego/ciotka wymieniała no ale Panowie, aż tak się te nasze fury nie sypią. Seicento też można całe dać do kasacji jak się nie używa auta z głową.

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez positiv ; 21-12-2010 o 02:11

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    jakieś tam jest :)
    Cytat Zamieszczone przez positiv Zobacz posta

ps. aha, zaraz się znajdzie jakiś miszczu co mi wymieni jakąś drogą część, który on/znajomy/szwagier znajomego/ciotka wymieniała no ale Panowie, aż tak się te nasze fury nie sypią. Seicento też można całe dać do kasacji jak się nie używa auta z głową.

Pozdrawiam!
    Silnik :D
    pozdrawiam,
    Mistrzoo :)
    Ostatnio edytowane przez Mistrzoo ; 21-12-2010 o 13:43

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Zgadzam się z positivem. Zawieszenie w E38 to nie jest wcale jakaś mega droga sprawa. Drogie to jest np zawieszenie do A8 albo A4 ;)
    Ja kupiłem 3 lata temu swoje pierwsze E38 za 13Tzł i wymieniłem jeden drążek i tuleje z tyłu. Był tez problem z synchronizatorem 3 biegu ale niewielki. Poza tym auto było sprawne, proste i jeździło bardzo fajnie. Dlatego dla mnie kwota 15Tzł jest realna kwotą za jaką można kupić E38. Czasem mam wrażenie, że wiekszość z Was zatrzymała sobie czas i myśli, że dolna cena za E38 to jakies 25-30Tzł. Niestety te auta maja już po 16 lat. Trzeba patrzeć realnie na rynek samochodów używanych. ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez positiv Zobacz posta
    ojciec do seicento za 150zł kupił alternator i ja za tyle samo do bejcy
    Możesz podać namiary na ten sklep gdzie alternator do BMW kosztuje 150 PLN - kupiłbym sobie kilka na zapas ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar _michaś_
    BMW
    730i
    Cytat Zamieszczone przez Weeb Zobacz posta
    Możesz podać namiary na ten sklep gdzie alternator do BMW kosztuje 150 PLN - kupiłbym sobie kilka na zapas ;)
    widzialem taki sklep gdzie kosztuje 550zl czyli jest rowny cenie samego regulatora praktycznie ;) i jest nowy ma tylko 150A a nie 140 tak jak miec powinien. nie wiem co to. natomiast 150zl hmm weeb jak juz bedziesz mial odsprzedaz mi jak bede potrzebowal? ;)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    I o to chodzi kolego - żebyś użył wyszukiwarki i nie zakładał kolejnego tematu o tym samym - bo na wszelkie twoje pytania na forum juz masz gotowe odpowiedzi
    a wyluzowany jestem na maksa :meeting:
    miłej lektury
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Uprawnienia umieszczania postów