Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: E38 do 14/15tys. zł...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar konieczko23
    BMW
    740iA
    Fakt, włożyłeś do niej dużo pieniędzy i czasu :) ja zacząłem się interesować 7er jakoś 3lata temu. Teraz niedawno trafiłem na to forum i tak czasami jak mam czas studiuję sobie wszystko o e38 :) Bardzo zdziwiło mnie to ile litrów oleju wchodzi do silnika, prawie 2x tyle co do laguny 1ph2 z 1999r. (1.8 16V). Ale chyba się opłaca wkładać pieniądze w takie rzeczy jak filtry, oleje czy paliwo (te podstawowe) żeby później była ta przyjemność z jazdy :)

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez konieczko23 Zobacz posta
    Bardzo zdziwiło mnie to ile litrów oleju wchodzi do silnika, prawie 2x tyle co do laguny 1ph2 z 1999r. (1.8 16V)
    Najmniejszy benzyniak w E38 ma o 1000 większą pojemność o reszcie nie wspomnę. Tu wszystkiego jest więcej :icon_biggrin: Ale przede wszystkim dużo radości z jazdy
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 540iA 2002r EX:E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez konieczko23 Zobacz posta
    Witajcie.
    Chciałbym abyście polecili mi jakieś BMW 7er E38 do 14/15 tys. zł.
    Najlepiej jakby to był diesel lub Benz. + Gaz (oszczędność)
    No kolego jeżeli szukasz oszczędności to nie w 7-er ono daje radość z jazdy a kierowca w zamian nie patrząc na koszty dba o nie ;) Ja np ostatnio wydałem 2 tyś na nowe oponki do mojej 7 + 700zł na regeneracje felg czyli jak widzisz oszczędności nie szukamy ;p

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Nikt kto ma 7 w stanie idealnym nie sprzeda Ci go za mniej niż 20 tys., jeśli nie będzie musiał (nie piszę tu o stanie idealnym wg właścicieli komisów, tylko wg nas).
    Sam mam 96 r. i szukam czegoś nowszego teraz, ale jakbym miał oddać ją za mniej niż 20 tys. to lepiej dam Żonie niech nią jeździ - przynajmniej bym spokojnie spał, bo wiedziałbym że jeździ bezpiecznym autem (pomijam to, że Żonka bardzo lubi prowadzić 7 :D).
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    Jesli bardzo Ci sie nie spieszy ja bede swoja na 90% za miesiac poltora sprzedawal. m60 (czyli prostrza troche konstrukcja) z gazem (od poczatku czyli ponad 3 lata, chodzi idealnie), bardzo bogate wyposazenie (min podgrzewana kiera, tv, podgrzewana tylna kanapa, webasto, drewniane stoliki, sedc, pompowane siedzenia i wiele innych), rok 96 produkcji, rejestracji 97, jeden wlasciciel w niemczech, i drugi ja w polsce (sam po nia jechalem do niemiec). Cena mysle ze bedzie oscylowac w tych granicach ze wzgledu na to ze samochod do poprawek lakierniczych... ale o tym jakby co na pw. technicznie w stanie bdb na biezaco wymieniene elementy eksploatacyjne. Mowie ze na 90% poniewaz mocno obcieli kase u mnie w firmie i jesli plotki sie potwierdza to za miesiac lub dwa kolejne ciecia i niestety nie wyrobie sie by utrzymac 3 samochody i padlo na e38 wstepnie , w e30 wlozylem za duzo pracy by je teraz sprzedawac. Jakby cos to tak wstepnie informuje :) a gdybys ja chcial zobaczyc to u mne w profilu :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Ja bym to teraz na twoim miejscu zrobił tak- pojechał bym jakiś zlot e38... Pochodził popytał i się dowiedział czy ktoś z forumowiczów nie sprzedaje swojej... Jak widzisz większość ludzi tutaj nie oszczędza na częściach i szanuje swoje Beatki;) moja jest moim oczkiem w głowie, perełką która mimo wieku zajmuje szczególne miejsce w moim garażu;)
    Nie pchaj sie w te najtańsze szmelce co są na allegro bo jak zaczniesz robić to okaże się że trzeba tam robić wszystko A TO "WSZYSTKO" jest baaaardzo drogie...
    Mówię ci to jako osoba która sama to poczuła na własnej skórze i to przerabiała- jak juz będziesz miał to 15 000 zl to odłóż jeszcze z 2 000 na części które zawsze przy wymianie trzeba wymienić i osobiście wolałbym benzynę bo wg mnie jest są to dobre serducha które wytrzymują wieeele KM jeżeli nie były używane jak m3- a od forumowicza raczej tak nie było...
    Pozdr i jak zdecydujesz sie na zakup to pochwal się co zakupiłeś;)
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    Cytat Zamieszczone przez dOOm_PL Zobacz posta
    Ja bym to teraz na twoim miejscu zrobił tak- pojechał bym jakiś zlot e38... Pochodził popytał i się dowiedział czy ktoś z forumowiczów nie sprzedaje swojej... Jak widzisz większość ludzi tutaj nie oszczędza na częściach i szanuje swoje Beatki;) moja jest moim oczkiem w głowie, perełką która mimo wieku zajmuje szczególne miejsce w moim garażu;)
    Nie pchaj sie w te najtańsze szmelce co są na allegro bo jak zaczniesz robić to okaże się że trzeba tam robić wszystko A TO "WSZYSTKO" jest baaaardzo drogie...
    Mówię ci to jako osoba która sama to poczuła na własnej skórze i to przerabiała- jak juz będziesz miał to 15 000 zl to odłóż jeszcze z 2 000 na części które zawsze przy wymianie trzeba wymienić i osobiście wolałbym benzynę bo wg mnie jest są to dobre serducha które wytrzymują wieeele KM jeżeli nie były używane jak m3- a od forumowicza raczej tak nie było...
    Pozdr i jak zdecydujesz sie na zakup to pochwal się co zakupiłeś;)
    Nie kieruj się tak jak napisał wyżej kolega, ja kupiłem 2 auta z forum i z obu jestem bardziej niezadowolony niż z auta które kupiłem od handlarza autami z Niemiec. Musisz szukać i tyle, nie sugeruj się "cukierkami" z forum bo nieraz okazują się one "kwaśne", a niesmak jednak pozostaję i do forum i do forumowiczów.
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 21-12-2010 o 00:42
    pozdrawiam :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dawid7er
    BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    To i ja się wypowiem, a co :) zgadzam się z moimi przedmówcami, jeśli już koniecznie chcesz mieć 7er z kwotą którą dysponujesz nie pchaj się w E38. Możliwe że uda ci się kupić zadbaną bo jesteś w czepku urodzony a ktoś potrzebował kasy i musiał szybko sprzedać. Lepiej kup E32 (chyba że ci się nie podoba). za tą kwotę kupisz już zadbany egzemplarz i będziesz się cieszył bezawaryjną jazdą a nie wiecznie wstawiał bumę do warsztatu bo jakaś pierdoł padł a one są najdroższe. Komfort jazdy E32 jest bardzo dobry (porównuje do swojego poprzedniego A8 mimo że E32 jest starszej generacji). Wybór należy do ciebie

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez positiv Zobacz posta
    ps. aha, zaraz się znajdzie jakiś miszczu co mi wymieni jakąś drogą część, który on/znajomy/szwagier znajomego/ciotka wymieniała no ale Panowie, aż tak się te nasze fury nie sypią. Seicento też można całe dać do kasacji jak się nie używa auta z głową.
    Nie kolego :) ja podam Ci tylko przykład ile kosztuje zrobienie zawieszenia z przodu - za tą cenę myślę, że nie jednego Seja byś kupił :D
    Wiesz ile razy mógłbyś robić zawieszenie w Golfie za cenę zrobienia zawieszenia raz w 7? Więc nie pisz koledze, że 7 to tanie auto bo już kilkanaście lat ma. Oczywiście są mistrzowie, którzy robią wszystko na najtańszych częściach ale ja nie chciałbym potem takim autem jeździć :D
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    to, że ktoś będzie chciał się pochwalić drogą częścią to było pewne - w końcu ludzie lubią się chwalić - po to mają ładne fasady domów, dobre samochody itd. itd. \
    Fiat seicento kosztuje od 4 do 10tysięcy mniej więcej. Wątpie by "zrobienie zawieszenia z przodu" kosztowało kilkanaście tysięcy...
    Serwis w ASO BMW porównywać trzeba do serwisu ASO VW, który zapewne tani też nie jest porównując najdroższą opcję naprawy bmw z najtańszą vw nie ma sensu.
    Jak się kupi złom to wiadomo, że to studnia bez dna ale jeśli kupi się zadbane autko to dużo pieniędzy się nie wyda.
    Nie róbmy z siebie szejków naftowych - na prawde e38 to nie jest szczyt prestiżu (auto jest piękne wg. nas ale tak samo mają np. fanatycy garbusów)

A za 14-15 tys. zł można kupić dobrą benzynkę z LPG - niestety ceny spadają
    Ostatnio edytowane przez positiv ; 21-12-2010 o 13:33

Uprawnienia umieszczania postów