co trzeba zrobic zeby przerobic...itp..slyszalem ze trzeba ingerowac w kompa..co sadzicie..
co trzeba zrobic zeby przerobic...itp..slyszalem ze trzeba ingerowac w kompa..co sadzicie..
odświeżam temat, ponieważ moje e38 też nie ma skór i el. foteli chciałbym się dowiedzieć czy da rade takie wstawić i czy będą działać, ponieważ mam tanio do kupienia taki zestaw. jak patrzałem pod fotel u mnie jakieś kable tam są, a te fotele co mam aktualnie w e38 mają pompowane oparcia i zastanawia mnie czy dało by radę podłączyć fotele z full elektryką.
najprosciej by dzilalalo to wystarczy podlaczyc tylko plus i minus, i bedzia dzialac, tzn wszystkie mozliwe regulacjie fotela i pompowanie tez, nie bedzie dzialac tylko pamiec, podgrzewanie i masaz, taka jest aktualnie u mnie i u kilku kolegow z forum rowniez ;)
dzięki kolego za info. będę działał ze swoimi fotelkami.
mi ktoś przekładał fotele działają wszystkien regulacje, pompowanie i pogrzewanie, nie działa pamięć foteli, czy ktoś wie jaka może być przyczyna??
e32 v8 manual
Pytanie, czy wszystko zostało poprawnie podłączone (może diagnoza na kompie?), następna sprawa, czy fotele z pamięcią zostały zakodowane (też bez komputera ani rusz).
autko było nna kompie i nie wywalalo zadych błędów czy może jest jakiś bezpiecznik który odpowiada za pamięć foteli?? bo skoro działa mata grzewcza i regulacje wydaje mi się ,że pamięć też może działać
ew. jaki może być koszt kodowania el foteli??
e32 v8 manual
To, że działa mata grzewcza, nic nie znaczy (jest to niezależny obwód). Ponieważ działa regulacja foteli, to znaczy, że moduł jest pamięci jest zasilony, a co za tym idzie, może być konieczne tylko zakodowanie pamięci siedzeń. Co do cen kodowania - nie mam pojęcia, ale możesz spróbować pogadać z Gregiem38.
czyli ogólnie można podłączyć el.fotele do e38 które ich nie miało i powinno wszystko trybić, z tego co tu wyczytałem.
Dokładnie tak. Jak się wszystko popodłącza jak trzeba to będzie trybić ;)Zamieszczone przez Vitek_Słupsk
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]