Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Niedogrzewanie silnika w Bmw e65?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar Królik
    BMW
    E65 745i
    Dzięki chłopaki, termostat zamówiony z Wahlera. W przyszłym tyg wymienie i dam znać jak temperatury

No i po wymianie....

Termostat nowy, Wahler ze zmazanym numerem BMW. Zresztą oryginalny w aucie też był Wahlera. Płyn oczywiście przy okazji nowy. Jazda próbna..... temp 83-90. Jazda 180-220 km/h tego nie zmieniła, duszenie po mieście rónież nic nie zmienia....
    Może ktoś wie z którego czujnika jest podawana ta temperatura?? Tzn gdzie on się znajduje, bo może to jego wina..... A może macie jakieś pomysły??

Macie może w swoich N62 drugi termostat?? Jest to element nr 16 o numerze 17 21 7 559 962. Jeżeli tak to ktoś wie w którym miejscu się on znajduje??

Kontynuując mój monolog ten drugi termostat jest przy chłodnicy po lewej stronie, opisany jako termostat układu chłodzenia automatycznej skrzyni biegów. A jeżeli chodzi o czujnik podający temp. na zegary to jest on nad termostatem głównym wkręcony w pompę wody. Dzisiaj go wymienię bo kosztuje parę złotych i będę wiedział czy czujnik źle pokazywał czy temp. jest za niska

.... No i wymieniłem czujnik temperatury, oczywiście bez zmian, więc wymieniłem drugi termostat, oczywiście bez zmian..... także jestem lżejszy o parę stówek a sytuacja się nie zmieniła.... może ma ktoś jakiś pomysł bo mi już opadają ręce.....
    Ostatnio edytowane przez Królik ; 18-01-2015 o 16:48

Uprawnienia umieszczania postów