postaram się w przyszłym tygodniu Ci napisać co i jak :-)
postaram się w przyszłym tygodniu Ci napisać co i jak :-)
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0
To ja wam napiszę taką konfigurację:
- elektronika stag 300 (może być do silnika 6cyl a nawet 4cyl)
- 2x scorpion gt
- wtryski - do wyboru -12x hana h2000 od biedy magicjet
- butla (najlepiej wielozawór super i koniecznie miedz fi8 )
- jakieś węże, trójniki, opaski itp itd
Jeżeli robocizna we własnym zakresie to nie wychodzi wcale kosmicznie drogo. Gorzej jest ze szczegółami - np. do nawiercenia kolektorów pasuje je ściągnąć - jezeli uszczelki nie były wymieniane niedawno to wypada je zmienić...
Jeżeli to ma być samochód weekendowy to ja bym nie myślał o takiej dewastacji jak swap 3.0 i o gazie.
Ostatnio edytowane przez xsilver ; 18-12-2010 o 20:18
jesli swap to napewno nie na 3,0 no chyba ze mowimy o jakiejs dobrej v8 ale to znow wiecej dziwienia
tak jesli juz to mialo by byc auto tylko na weekend i to pewnei nie kazdy typowa zabawka ktora wiecej by cieszyla oko niz jezdzila dlatego dam sobie spokoj i popracuej nad tym v12
ale to wszystko gdy auto bedzie juz na placu i gaz daruje sobie
ktoś jakiś czas temu mówił, że ma komplet do swapa na manual do 750 i ciekaw jestem kto to był bo chciałbym się rozejrzeć trochę w tym temacie :)
...And on the 7th day God created the... 7er...
To był Dżuda. A właściwie silnik i skrzynię miał jego kolega.
Do 5.0 same kable w. napiecia kosztują 2500 uszczelki pod kolektory oryginaly około 2 tyś.
Co do longów to nie rób z nikogo glupiego i nie zaczynaj Nie wiesz o co chodzi nie mówie ze mało która jest krótka. Ale dziś mój kolega bedzie miał coś ciekawego do powiedzenia albo jutro...
Sekwencja coś była by tania skoro do mojej płaciłem 6 tyś 3 lata temu a mam R6 5.0 manual nie wiem po co to jest mulny duzo palący i drogi w utrzymaniu silnik lepiej idzie 4.0 V8 ja bym kupił jak nie drogo jak silnik chodzi zobaczyc czy bedzie działal jako tako i jeździć a rozleci sie to wywieść go na złom niech go zwarzą ile jest warty... i założyć 3.5 kosmosu z przekładką nie ma 3.5 jednak lepiej według mnie z automatem chodzi ale wiecej przerubek by było z manualem prostrza sprawa jesli chodzi o elektryke ale mechanicznie tez trzeba przerabiac to co by nie trzeba było przerabiac pod automat wajche biegów pedały itp.
kaczy zostaw już temat longa jeśli chodzi o przekładkę to mama wszystkie części potrzebne do tego wiec spokojna głowa
trochę mechanikuję i tez bym dal rade to wszystko ogarnąć
ale co do sekwencji do v12 to wez nie gadaj z eto jest tania sprawa
jak zakładać to jakąś dobra a nie byle co
ale już nie ma o czym gadać plan upadł
ten long co miałem kupić już nie jest dostępny
kaczy a tak propo ten właśnie był orginalnie iLa :D
jak chcesz to pokaże ci vin
i nie wiem co to za kable WS za 2500 :D
Oryginalne.... a nie zamiennik ja wlasnie nie mówie że sekwencja jest tania do Tego silnika Skoro ja zapłaciłem 6 tyś no teraz około 3500zł myśle do mojego silnika to do M70 napewno wychodzi drożej. Longi jarku też zostawmy w spokoju