-
Początkujący Użytkownik
Ogólne zaniedbanie wnętrza. Jasne wnętrze jest ciężkie do utrzymania (mam A6 z jasnym welurem), a Gerald sie tym nie przejmował. Spadła szyba w tylnich prawych drzwiach łącznie z roletką (dziś mam zamiar rozkręcać). Wyrwana roletka lewych drzwi (ta mała trójkątna) a tak pozatym wszystko gra no oprócz silnika.
wczoraj rozebrałem z moim mechanikiem pokrywy wałków i ciekawy widok tam zobaczyliśmy. Prawa głowica (patrząc od przodu samochodu): rozkręcony Vanos w rezultacie czego wałek ssący sie nie kręcił podczac obrotu silnika co wyjaśniło brak sprężania na 4 cylinrach. I w rezultacie łańcuch rozrządu krzywo się układał i orał prowadnicę teflonową ( dzis rozbierzemy przód i zobaczymy rozrząd co tam sie narozrabiało). I lewa głowica też straciła sprężanie (nie wiem czemu) są w niej tylko jakieś opiłki metalu ( nie brzmi to obiecująco).
a wypozarzenie no to co E38 mieć powinna: tv, zmieniarka, fotele komfort (z łamanym oparciem), webasto (trzeba też naprawić bo tylko wieje na zimno) a tak wogole przy jakiej temperaturze powinno grzać?
Jest dużo funkcji, które musze rozkminić sam ale do tego fajnie by bylo miec sprawny silnik. Nawet przeglądu pierwszego nie mam zrobionego do rejestracji bo kumpel ze stacji diag. prosił żebym nie przeginał i bez silnika mi nie wystawi papieru.
Generalnie samochód jest dosyć hobbystyczny, ale wszyscy mi mowią, że sie zakocham w tym autku. Do pracy mam A6 Avant 1.9TDI a Siodemeczka na przejażdzki niedzielne i dla ogólnego polepszenia nastroju.
Jak to brzmiało: BMW - radość z jazdy?
Uprawnienia umieszczania postów