Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: e38 735iL '98 dziwne pukanie vanos?

Początkujący Użytkownik Awatar pompey
    BMW
    735iL e38 M62 525i e34
    z wszystkich filmikow jakie widzialem na youtube dzwiek twojego silnika najbardziej przypomina dzwiek mojego a jak sie dzisiaj dowiedzialem nie mam vanosa wiec juz sam nie wiem co jest grane
    Ostatnio edytowane przez pompey ; 17-12-2010 o 16:28

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    moj mechanik powiedzial ze moje vanosy chodza ladnie jak na m62 w e38 i bardzo ciezko o e38 w ktrorym vanosy beda chodzily ciszej. caly czas mnie uspokaja ze naprawde nie mam sie czym martwic.

Moze to cos z napięciem rozrządu
    e38 m62TUb44 740i

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30, E38 740i m62tu
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    nagralem tez dzwiek mojego silnika, ogolnie nie jest glosne pukanie, ale jak sie mikrofon podlozy to slychac od razu

http://www.youtube.com/watch?v=HgXLCoxzhXM (przełączcie jakosc na full hd)

to tez vanosy tak? i tez jak sie patrzy od przodu slychac je przy prawej glowicy
    Mi to wygląda na vanosy. Nie jest źle, słuszałem duuuuuuużo głośniejsze.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    na filmiku po prostu jest glosno bo mikrofony sa przy silniku od razu, denerwujacy temat ale mysle ze puki co nie trzeba sie przejmowac. silnik ma tylko 180 tys
    e38 m62TUb44 740i

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez pablo_k3 Zobacz posta
    Na rozbrykane dziary polecałbym ciepłą wode z mydłem, a o vanosach musisz jeszczcze trochę poczytać.

Widzisz , taka jest różnica między nami, że ja o vanosie czytać nie muszę , bo dokładnie znam jego działanie i specyfikację + sporo praktyki, z między innymi wymiany tego ustrojstwa w swoim motorze i w kilku innych, a bardzo dużo tej wiedzy zdobyłem dzięki koledze który na forum już nie wpada - NikosiowiWariatowi z Wawy, on ustawiał moje vanosy on pokazał mi z czym to się je i tak naprawdę był tu na forum chyba jedyną osobą która mogłaby o vanosach udzielić nam wszystkim lekcji .

Stukający vanos - to umierający powoli w agonii vanos, i nie wiem dlaczego tak trudno niektórym z tym się pogodzić.
    Ostatnio edytowane przez bitek-bitek ; 17-12-2010 o 18:14
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    moj mechanik powiedzial ze moje vanosy chodza ladnie jak na m62 w e38 i bardzo ciezko o e38 w ktrorym vanosy beda chodzily ciszej. caly czas mnie uspokaja ze naprawde nie mam sie czym martwic.

Moze to cos z napięciem rozrządu
    Bardzo często dzwięk podobny do klekotu vanosu powoduje rozciągnięty łańcuch rozrządu, może być to też uszkodzony napinacz łańcucha, wtedy dźwięk jest bardziej intensywny po stronie wlewu oleju.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik Awatar pompey
    BMW
    735iL e38 M62 525i e34
    wiec skoro nie mam vanosa to powinienem wymieni lancuch i napinacz?? i tak sprobuje i zobaczymy jak bedzie. mam nadzieje ze bedzie dobrze. mam jeszcze numer do takiego mechanika. z nim sie skonsultuje i powiem mu o tym

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    no a co by bylo gdyby wanosa wymienic samemu a zajechac do ASO ustawic rozrzad????
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    Mogę potwierdzić Nikoś to jedna z nie licznych osób która potrafi ustawić rozrząd z vanosem tak jak potrzeba , instrukcja z TISa nadaje się tylko jak ma się nowy łańcuch i kołka . Miałem okazje zobaczyć jak jeździ auto z ustawieniem wg tisa gdzie wg mnie nie było się co czepiać ale wg Nikosia silnikowi coś brakowało i po jego ustawieniu widoczna była różnica . Szkoda tylko że naśmiewa się z mojego TDSa . Fakt V8 bardzo lubi ostatnio robił e34 3.0 v8 zmieniał dolot , kolektor , wtryski , przepływomierz , obudowę filtra i przepustnice , i wydech wg jego projektu oraz ustawiał rozrząd po człowieku który pracował w ASO bmw (od razu mówię że nie był to sylwek) i widziałem różnie w spalaniu i osiągach ale do czego zmierzam do tej pory uważałem że łańcuch jest prawie wieczny i to że go nie słychać i auto jeździ dobrze wcale nie oznacza że jest OKI , teraz Robił v12 m73b54 też rozrząd i okazało się spalanie spadło z 3.2 litra na godzinę na 1,8 !! Fakt że dorwać go umówić się z nim ciężko i jest leń ale ma chłopak wiedzę

Uprawnienia umieszczania postów