z wszystkich filmikow jakie widzialem na youtube dzwiek twojego silnika najbardziej przypomina dzwiek mojego a jak sie dzisiaj dowiedzialem nie mam vanosa wiec juz sam nie wiem co jest grane
z wszystkich filmikow jakie widzialem na youtube dzwiek twojego silnika najbardziej przypomina dzwiek mojego a jak sie dzisiaj dowiedzialem nie mam vanosa wiec juz sam nie wiem co jest grane
Ostatnio edytowane przez pompey ; 17-12-2010 o 16:28
moj mechanik powiedzial ze moje vanosy chodza ladnie jak na m62 w e38 i bardzo ciezko o e38 w ktrorym vanosy beda chodzily ciszej. caly czas mnie uspokaja ze naprawde nie mam sie czym martwic.
Moze to cos z napięciem rozrządu
e38 m62TUb44 740i
na filmiku po prostu jest glosno bo mikrofony sa przy silniku od razu, denerwujacy temat ale mysle ze puki co nie trzeba sie przejmowac. silnik ma tylko 180 tys
e38 m62TUb44 740i
Widzisz , taka jest różnica między nami, że ja o vanosie czytać nie muszę , bo dokładnie znam jego działanie i specyfikację + sporo praktyki, z między innymi wymiany tego ustrojstwa w swoim motorze i w kilku innych, a bardzo dużo tej wiedzy zdobyłem dzięki koledze który na forum już nie wpada - NikosiowiWariatowi z Wawy, on ustawiał moje vanosy on pokazał mi z czym to się je i tak naprawdę był tu na forum chyba jedyną osobą która mogłaby o vanosach udzielić nam wszystkim lekcji .
Stukający vanos - to umierający powoli w agonii vanos, i nie wiem dlaczego tak trudno niektórym z tym się pogodzić.
Ostatnio edytowane przez bitek-bitek ; 17-12-2010 o 18:14
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
wiec skoro nie mam vanosa to powinienem wymieni lancuch i napinacz?? i tak sprobuje i zobaczymy jak bedzie. mam nadzieje ze bedzie dobrze. mam jeszcze numer do takiego mechanika. z nim sie skonsultuje i powiem mu o tym
no a co by bylo gdyby wanosa wymienic samemu a zajechac do ASO ustawic rozrzad????
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Mogę potwierdzić Nikoś to jedna z nie licznych osób która potrafi ustawić rozrząd z vanosem tak jak potrzeba , instrukcja z TISa nadaje się tylko jak ma się nowy łańcuch i kołka . Miałem okazje zobaczyć jak jeździ auto z ustawieniem wg tisa gdzie wg mnie nie było się co czepiać ale wg Nikosia silnikowi coś brakowało i po jego ustawieniu widoczna była różnica . Szkoda tylko że naśmiewa się z mojego TDSa . Fakt V8 bardzo lubi ostatnio robił e34 3.0 v8 zmieniał dolot , kolektor , wtryski , przepływomierz , obudowę filtra i przepustnice , i wydech wg jego projektu oraz ustawiał rozrząd po człowieku który pracował w ASO bmw (od razu mówię że nie był to sylwek) i widziałem różnie w spalaniu i osiągach ale do czego zmierzam do tej pory uważałem że łańcuch jest prawie wieczny i to że go nie słychać i auto jeździ dobrze wcale nie oznacza że jest OKI , teraz Robił v12 m73b54 też rozrząd i okazało się spalanie spadło z 3.2 litra na godzinę na 1,8 !! Fakt że dorwać go umówić się z nim ciężko i jest leń ale ma chłopak wiedzę