Ale po Pana vinie wychodzi, że ma Pan silnik M62B35-bez vanosa a nie M62TUB35-z vanosem czyli to nie wanos.
Ale po Pana vinie wychodzi, że ma Pan silnik M62B35-bez vanosa a nie M62TUB35-z vanosem czyli to nie wanos.
Ostatnio edytowane przez l_mariuszjunior ; 17-12-2010 o 11:15
B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać
no to w takim razie to ja juz wogole nic nie wiem. wiec co to moze byc?? skoro ja nie mam vanosa. no szlag mnie trafi :) to moze lepiej ze nie ma vanosa. nic nie wiem :)
Tu masz linka do moich vanosików. Porównaj sobie. 230tyś.
Ty nie masz vanosa napewno, dopiero sprawdziłem w ASO.
http://www.youtube.com/watch?v=8uU4AhM9S9A
Ostatnio edytowane przez pablo_k3 ; 17-12-2010 o 12:32
z wszystkich filmikow jakie widzialem na youtube dzwiek twojego silnika najbardziej przypomina dzwiek mojego a jak sie dzisiaj dowiedzialem nie mam vanosa wiec juz sam nie wiem co jest grane
Ostatnio edytowane przez pompey ; 17-12-2010 o 17:28
moj mechanik powiedzial ze moje vanosy chodza ladnie jak na m62 w e38 i bardzo ciezko o e38 w ktrorym vanosy beda chodzily ciszej. caly czas mnie uspokaja ze naprawde nie mam sie czym martwic.
Moze to cos z napięciem rozrządu
e38 m62TUb44 740i
wiec skoro nie mam vanosa to powinienem wymieni lancuch i napinacz?? i tak sprobuje i zobaczymy jak bedzie. mam nadzieje ze bedzie dobrze. mam jeszcze numer do takiego mechanika. z nim sie skonsultuje i powiem mu o tym
no a co by bylo gdyby wanosa wymienic samemu a zajechac do ASO ustawic rozrzad????
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Mogę potwierdzić Nikoś to jedna z nie licznych osób która potrafi ustawić rozrząd z vanosem tak jak potrzeba , instrukcja z TISa nadaje się tylko jak ma się nowy łańcuch i kołka . Miałem okazje zobaczyć jak jeździ auto z ustawieniem wg tisa gdzie wg mnie nie było się co czepiać ale wg Nikosia silnikowi coś brakowało i po jego ustawieniu widoczna była różnica . Szkoda tylko że naśmiewa się z mojego TDSa . Fakt V8 bardzo lubi ostatnio robił e34 3.0 v8 zmieniał dolot , kolektor , wtryski , przepływomierz , obudowę filtra i przepustnice , i wydech wg jego projektu oraz ustawiał rozrząd po człowieku który pracował w ASO bmw (od razu mówię że nie był to sylwek) i widziałem różnie w spalaniu i osiągach ale do czego zmierzam do tej pory uważałem że łańcuch jest prawie wieczny i to że go nie słychać i auto jeździ dobrze wcale nie oznacza że jest OKI , teraz Robił v12 m73b54 też rozrząd i okazało się spalanie spadło z 3.2 litra na godzinę na 1,8 !! Fakt że dorwać go umówić się z nim ciężko i jest leń ale ma chłopak wiedzę