aaa bo chciałem sobie kupić "sam naprawiam" do e39, no i takie rzeczy jak silnik, zawias to myślałem że pewno to samo...
Dokładnie jak powyżej. U mnie w e39 540i i e38 740i , oba z 97r liczniki sa identyczne. W ogóle wiele modułów, komputerów, sterowników sa takie same. Nie wspominając o skrzyniach i kompletnych silnikach w których i osprzet jest ten sam. E38 to tylko troche większe E39 o zupełnie innym i inaczej zestrojonym zawieszeniu.
Jak chcesz kupić książkę z tej serii to polecam kupić książkę wydawnictwa Haynes. Jedyna wada to, że jest po angielsku, ale opisy znacznie lepsze i ogólnie informacji więcej. Książki powstają na podstawie rozbiórki auta do ostatniej śrubki i poskładaniu z powrotem.
Silnik(6cyl i 8cyl) to praktycznie to samo, zawias jest bardzo podobny, można powiedzieć, że taki sam jak w e38 tylko odpowiednio mniejszy.
Z elektryką też wygląda podobnie, bo moduły świateł, GM, liczniki(pisałem o tym w poprzednim poście) itp. były wspólne. Sporo informacji po prostu się przekłada z jednego auta na drugie.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Łukasz
Oczko w głowie
E39 to bardzo dobre auto, tak samo dobre jak e38, tylko po prostu z innym charakterem, w e38 priorytetem jest komfort, w e39 komfort został połączony z precyzja prowadzenia, co w e38 nie jest takie dobre. Jeżdżę na co dzień e39 525d w manualu jeszcze na zawieszeniu ac schnitzer i e38 740 w automacie na 16 i jadąc w zakręcie z pewną prędkością e39 jak po sznurku w e38 już zaczynam lecieć bokiem, poza tym mam wrażenie dużego przechylania się nadwozia, chyba za sprawą braku drążka stabilizującego z tyłu.