-
Leszek VIP
Vip
-
Doświadczony Użytkownik
Patrząc na komore silnika od prawidłowej strony (z pozycji za kierownicą) czujniki temp. masz odpowiednio we wspomnianym miejscu - po prawej wtyczke czujnika temp. silnika i po lewej wtyczke czujnika - jak sam nazwałeś "sygnał do zegarów".
Problemy z układem zapłonowym raczej objawiałyby się wypadaniem zapłonów i szarpaniem w pełnym zakresie obrotów.
To co opisujesz jako brak mocy do 2 tys i nasilanie sie problemów przy zmieniającej sie temp. powietrza i temp. silnika jak na moje wskazuje na kwestie mieszanki paliwowej, należałoby szukać problemów z powietrzem a nie z iskrą, tym bardziej że cały układ zapłonowy masz zmieniony - jak sam napisałeś.
Przepływomierz jest według mnie zawsze pierwszym i głównym podejrzanym, zwłaszcza przy takich problemach z brakiem mocy w początkowym zakresie obrotów, przy zmieniajacej się temperaturze. Zadaniem przepływki jest pomiar mas powietrza potrzebnych do przygotowania mieszanki paliwowej, a gęstość jego zmienia się wraz z temperaturą.
Na drugi rzut - zwłaszcza przy gazie - obstawiam lewe powietrze.
Właśnie jestem świerzo po likwidowaniu lewego przy innym rzędowym silniku, bez LPG ale z podobnymi problemami - ciężkie odpalanie znika jak ręką odjął, podobnie jak nieregularne oborty.
Sugestia odnośnie wiązki '88 była podyktowana tym co napisałeś w poprzednim swoim poście - że części układu zapłonowego były w nim z '88. Skąd się tam wzieły skoro auto jest z '91 nie mam pojecia ale to raczej nie ma znaczenia w tej sprawie.
Czarne e32 w benzynie!

-
Doświadczony Użytkownik
Witam:) sprawdzilem przewody sa ok... kopulka itd po cimeku wyglada jak najbardziej ok.. zauwazylem ze auto im dluzej dziala tym gorzej chodzi... odpale i jest ok:) pojezdze z 30 min i jest WSZYSTKO OK:) odstawie auto na godzinke:) odpalam i masakra... ja juz nie wiem:(
Dodam tylko ze nawet w lato przy wjechaniu w wieksza kaluze(ja nie z tych co lubia wrc jak popada ale czasami nie da sie nie wjechac..) auto calkiem tacilo moc na niskich obrotachi nie chcialo sie wkrecac.. kurcze...
PONAWIAM PYTANIE:p CZY JEST KTOS Z TORUNIA Z M30?? chcialbym sprawdzic cewke... szkoda mi na ori 200zl wydac tak o...
Uprawnienia umieszczania postów