-
Początkujący Użytkownik
Ja ostatnio demontowalem tunel oto instrukcja:
1. Wyciagnij radio, panel klimy przelaczniki pod panelem klimy
2. Otworz schowek, odkres 4 sruby od gornej maskownicy schowka
3. Reka odkrec nad schowkiem od spodu te dwie listwy - plastikowa (lub obszyta skora) oraz drewno - bez zadnych kluczy wklada sie tam reke i trzeba wyczuc takie duze plastikowe storzkowate nakretki
4. odkrec srubke z tego materialowego obicia tunelu (ok 20 cm od pedala gazu).
5. Wyjmij ten material przesuwajac go do przodu i unoszac lekko w gore.
6. Wyjmij nastepne kawalki tej maty przesuwajac je do przodu (te kawalki schowane za fotelami)
7. Zdejmontuj telefon ( przesun podlokietnik do przodu i podnies zaslepke - odkrec 2 sruby - przesuwaj telefon z podlokietnikiem do przodu i unos w gore) , odepnij kable od telefonu.
8. Zdemontuj drewno tunelu srodkowego 2 sruby sa pod telefonem a dwie pod obudowa lewarka biegow) poodpinaj wszystkie wtyczki i przewody
9. Ustawiajac fotele w odpowiedniej pozycji powykrecaj wszystkie sruby znajdujace sie pod wczesniej zdemontowanym materialem.
10. Wyciagnij drewno - to z przyciskiem od tempomatu
11. Odkrec te 2 sruby ktore odkryles zdejmujac listwy drewniane.
12. Wyjmij zaslepke obok uchwytu na kubki i odkrec ta srube w glebi, analogicznie pod uchwytem na kubki - wysun go i odkrec srube (wysun i przez szpare odkrec srube)
13. W schowku i nad prawa stopa kierowcy znajduja sie jeszcze 2 sruby mocujace - wykrec je.
14. Zdemontuj tylni panel od nawiewu i z zapalniczka odepnij wtyczki od av in av out - jesli takie wyjscia posiadasz (oraz od przelacznikow znajdujacych sie na tej samej listwie.
15. Wyjmij tunel
aby zamontowac postepuj w odwrotnej kolejnosci, pamietaj aby nie pomylic srub, ja u siebie przed wyciaganiem tunela wymontowalem fotele wiec mialem latwe dojscie do srob za fotelami, nie wiem czy tylko przesuwajac fotele dojdzie sie do wszystkich srub, ale chyba tak.
Uprawnienia umieszczania postów