-
Początkujący Użytkownik
Webasto jak zdemontować
Witam szukałem ale nic nie znalazłem. Mam takie pytanie jak zdemontować webasto chodzi mi o to gdzie są śruby i co muszę zdjąć aby się do niego dostać?? i jeszcze czy trzeba po podłączeniu drugiego podłączyć pod kompa i coś zatwierdzać itp:
-
Zaawansowany Użytkownik
webasto jest za nadkolem plastikowym po stronie kierowcy ,najlepiej mieć auto na podnośniku jest najwygodniej i najbezpieczniej ...zdejmujesz kolo odkręcasz cały plastik i masz piec webasto, odkręcasz tłumik zdejmujesz wąze od wody wyleje sie trochę, potem trzeba napełnić układ i odpowietrzyć, odkręcasz śruby mocujące webasto i przesuwasz o ile pamiętam do komory ono jest na gumach powinno zjeść...po pierwsze najpierw powinieneś podłączyć webasto pod kompa...nie wiem jaka masz usterkę....
-
Początkujący Użytkownik
Dziękuje kolego sprawdziłem pompę na krótko i chodzi a podłączony do pieca nie, udało mi się je odpalić ale świeca była na krótko i poszło bez pompy, więc pozostaje sterownik. kupiłem na allegro drugie i chcę je sprawdzić i jedno pytanie gdzie znajduje się odpowietrznik bo jak się zabiorę za robotę to będe musiał odpowietrzyć a czasu mało i zimno
-
Zaawansowany Użytkownik
szczerze odradzał bym ci teraz grzebanie przy tym jesli nei masz warunków...u mnie tez kuleje sterownik, ale silnik dogrzewa i narazie tego nie ruszam, wywala rożne błędy jak chce żeby grzało w środku...jest gościu co regeneruje te sterowniki koszt 150zl ale ja wykręcę dopiero jak aura sie poprawi ..trzeba odpowietrzać cały układ chłodzenia dokładnie nie wiem co i jak wiec nie pomogę..
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów