Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Pojęcie zadbanego auta

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez B. Zobacz posta
    Oj tam, oj tam :)

Mam 3 elektroniki do licznika i tak się nie mogę namyśleć którą wsadzić :) Ori na której teraz jeżdżę ma 230 tyś km, drugą mam z 271 tyś, a trzecia 168tyś. A to że auto pewnie przejechało 500tyś to co za tajemnica? Trzeba być na prawdę naiwnym, żeby kupować 95 rok i w takie bajki uwierzyć, ale trudno - nakręć pół bańki w przebiegu i spróbuj sprzedać auto - powodzenia:)
    w warsztacie w łomiankach widziałem e38 oddaną do generalnego remontu silnika po milionie kilometrów :D

Początkujący Użytkownik Awatar B.
    BMW
    E38 728 iA
    I dlatego ostatnią rzeczą na która się patrzy przy zakupie e38 powinien być przebieg...
    "Hamulce są dla tchórzy"
    "Skasuj bilet"

Zaawansowany Użytkownik Awatar konrad1654
    BMW
    e38 730d & x5 e53 3.0d
    ja mam w oryginale 278 tys i jak ludziom mowie ile ma nalatane to twierdza ze po silniku :) wszyscy szukają e38 co maja 160:)

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    "Kiedyś chłopcy dojdziecie do tego, że z autami jest jak z kobietami. Te wymalowane, rozwydrzone i naćpane turbinami małolaty mają więcej przebiegu niż stateczne, zdbane mamuśki. W dodatku mamuśki dużo więcej potrafią i wiele więcej wybaczają"
    tuczi77
    To chyba najlepsza odpowiedź na ten temat - pojęcie zadbanego auta :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysparco
    BMW
    W211 e270cdi było e34 520, e39 525tds, 740 e38
    dokladnie tuczi77 napisal cala prawde i sedno sprawy ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez B. Zobacz posta
    I dlatego ostatnią rzeczą na która się patrzy przy zakupie e38 powinien być przebieg...
    Dlatego na końcu patrzę na przebieg, albo wcale, prawda jest taka że jak Buma jest zadbana to i po 300 tyś będzie chodzić dobrze.

Tuczi77 ma rację, z samochodami jest czasem jak w życiu :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Mat88 Zobacz posta
    Dlatego na końcu patrzę na przebieg, albo wcale, prawda jest taka że jak Buma jest zadbana to i po 300 tyś będzie chodzić dobrze.

Tuczi77 ma rację, z samochodami jest czasem jak w życiu :D

Zgadzam sie w 100%. Przebieg dla ludzi to sprawa najwazniejsza. Dlatego wszyscy chca by 10-letnie limuzyny mialy przebieg 160tys km. Jak jakis samochod ma powyzej 250-300tys km jest juz "niesprzedawalny". Dlatego sie kreci liczniki na potege by przyszly wlasciciel byl zachwycony nowym nabytkiem. Mam w tej chwili wlasnie taki problem :) Probuje sprzedac od ponad roku Mercedesa S430 z 2000r. Samochod naprawde swietny tylko ma jedna wade... autentyczny przebieg 350tys km :). Mialem go przez kilka miesiecy w USA i stwierdzilismy z moja narzeczona ze nie jest to samochod dla nas... Jakos za mlodo sie czujemy na lekko "emerycki" samochod. Dlatego wrocilem do poszukiwan mojej 7er :D Padlo pytanie co zrobic z Mercedesem? Sprzedac szkoda bo swietny samochod. Wyslalem go do Polski zeby wynajmowac go na sluby itp. Niestety wszystko sie pokomplikowalo i nie wrocilismy do Polski planowo, wiec samochod stal bezuzytecznie... Szybka decyzja, zeby wystawic na sprzedaz i tu niestety zdezylem sie z rzeczywistoscia :) Okazalo sie, ze samochod ma zbyt "kosmiczny" przebieg :p To nic, ze mam Carfax, faktury, wyciagi gdzie byl serwisowany i naprawiany. Ba, wiem nawet w jakim celu byl wykorzystywany w USA. Chyba skrece licznik :D Kazdy kto dzwoni nie moze sie nadziwic, ze jeszcze ten Mercedes jezdzi, skoro ma ponad 300tys km ;)
    Zdzira850 Ty sie BMW-Sport Klub Polska nie przejmuj. Tam panuja specyficzne zaleznosci :) Jest tam grupka starych Userow, ktora jest "wszystkowiedzaca". Tam najwazniejsza jest zasada, ze im taniej kupisz tym lepsza BMW, bo przeciez po co placic 30tys za e38 jak na Allegro sa po 15tys...

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    no ale okazje sie trafiaja moja kosztowala 25 na gotowo.... i moim zdaniem jest warta wiecej wymienilem alternator i galeczke....kilka ********k z wnetrza ale to juz tylko dla zasady np nalepka na lewarku od biegow czy tez dzwigienka ryglowania drzwi.... auto ma teraz 246 tys i hmmm silnik glupieje na nowych swiecach ale jak tylko naprawie interfejs to poszukam problemu ... A moje zalozenie przy kupnie samochodu przedewszystkim rzeczywistosc samochod musi miec slady uzutkowania drobne ryski otarcia w srodku tez moze miec troche wytarta kierownice albo fotel..... taka moje zboczenie to tez sprawdzam jakie opony sa w samochodzie moga byc zjechane ale dobrej marki bo jak ktos w e38 jezdzi na chinszczyznie to juz wiem jak dbal i inwestowal w samochod no ale kazdy szuka wg siebie
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Widze że taksówkarz z Koszalina dalej nie może sprzedać swojego "ANGOLA", teraz pewnie wystawi go gdzieś w komisie w Szczecinie :-).
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cholera Krzychu, popraw link w 1 poście bo chyba ktoś na Sporcie wydzielił temat i nie ma już co czytać ;D

Uprawnienia umieszczania postów