Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Pojęcie zadbanego auta

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 '98 m62tub44
    http://www.allegro.pl/bmw-7-e38-e-38...328799221.html
    i po co kupowac golfa jak wachacz do e38 mozesz kupic w takiej jak nie nizszej cenie i w stanie prawie nowym :D ogolnie to beka z tego tematu :=)

Długo nie trzeba było czekać na przykład z życia wzięty odnośnie tych igiełek za parę tysięcy. Zachęcam do lektury :
    http://7er.pl/showthread.php/13496-K...bcia-e32-z-88-)
    Za 2k kupione i 16k wsadzone ;D. I kolejna osoba ma pecha, trzeba było za 8k igłę kupić ;D. Ale to życie przewrotne jest ;D.
    Zdzira, co na to koledzy "znawcy" z tamtego forum?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30, E38 740i m62tu
    Ja za swoją e38 2000r dałem 32tyś. przez nie cały rok wsadziłem już 8tyś. Teraz moge powiedzieć że jest igła;) Nie działa mi jedynie lewy tylni czujnik PDC i żarówka w prawych tylnich dzwiach;). Nie wymieniłem tego tylko dla tego że są mrozy i nie mam garażu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    nie no śmiech na sali ze znawcami, większość potrafi tam tylko pluć na siebie zamiast tworzyć coś konstruktywnego :|

Początkujący Użytkownik Awatar B.
    BMW
    E38 728 iA
    Bo Polak to takie mądre stworzenie, które poleci na wszelkie typu chwyt pt: Igła, ideał, unikat :) Na przykładzie swojego motocykla: wystawiłem za 3500, opis aukcji rzetelny, lista rzeczy do wymiany, informacja o tym, że był malowany itp. Ludzie przyjeżdżali, cena spadała na 3000 zł i nic, tak prawie 2 miesiące. Znajomy polecił podnieść cenę do 4500 i usunąć zbędny opis o wadach, napisać stan BDB. Sprzedałem za 4100 z przeciągu jednego weekendu.

Z 7er mam to samo- nauczony doświadczeniem wystawiłem za 14 tyś z opisem jakie to cudowne auto i odbierałem po 2-3 telefony dziennie. Było dwóch oglądających - jeden nie do końca wiedział, czy chce benzynę czy diesla i raczej wolał manuala, a drugi ewidentnie chciał pozawracać gitarę i przejechać się, bo jeszcze nigdy nie miał okazji. Resztę gasiłem w rozmowach telefonicznych, po tym jak w pierwszym zdaniu padało pytanie o cenę do oddania. Teraz zmieniłem opis, jak dla idioty i mam spokój z telefonami. Ludzie serio chcą 15 letnie 7er z przebiegiem < 200kkm.

Do czego dążę- sami się nakręcamy ze sposobem handlu. Da się kupić dobre i tanie 7er w cenie Golfa, ale niska cena raczej odstrasza niż przyciąga. Do tego wystarczy lekko przytarty bok, a już przełączamy na inną aukcję, a auto może być rzeczywiście dobre (a zarazem tanie). Wystarczy jedna wyszczególniona WADA i już auto jest leci do grona szrotów.
    "Hamulce są dla tchórzy"
    "Skasuj bilet"

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Aaaaaeeee co tu dużo gadać wypowiedx kolegi z bmw-sport co to suzka tego e-38:

Zdzira jak Macierewicz: szuka poparcia dla swoich tez na obcych forach :rotfl:
    Zapomniałeś napisać tutaj tylko jednej rzeczy: zapomniałeś zaproponować mi kupno swojej E32.
    Jeżeli myślisz, że wysoka cena jest wyznacznikiem wyznacznikiem wzorowego stanu samochodu, to jesteś po prostu lamerem.
    Zdzira: po Twojej zawziętości, determinacji i zawziętości w tym wątku śmiem twierdzić że Twoja E32 ledwo kupy się trzyma. Gdzie nie wejdziesz próbujesz sprzedawać historie o tym jak ludzie na skrzyżowaniach stojąc na czerwonych światłach gratulują Ci fenomenalnego stanu technicznego etc... Z drugiej strony gdzie tylko masz okazje próbujesz ją ożenić komuś i to za horrendalną sumę. Próbowałeś się jej już pozbyć chyba z pół roku po zakupie. Nie piernicz mi tutaj na temat swojej nie wiadomo jakiej wiedzy nt 7ek bo ja 15lat to nie mam, a ty do dziś nie kupiłeś jeszcze egzemplarza, który by Cię nie parzył. Ludzie też głupi nie są i widzą te Twoje starania.

Do modów: Mylicie bycie moderatorem, z byciem cenzorem. Jak się dyskus wywiązuje obok tematu, to się wydziela, a nie karze.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez B. Zobacz posta
    Bo Polak to takie mądre stworzenie, które poleci na wszelkie typu chwyt pt: Igła, ideał, unikat :) Na przykładzie swojego motocykla: wystawiłem za 3500, opis aukcji rzetelny, lista rzeczy do wymiany, informacja o tym, że był malowany itp. Ludzie przyjeżdżali, cena spadała na 3000 zł i nic, tak prawie 2 miesiące. Znajomy polecił podnieść cenę do 4500 i usunąć zbędny opis o wadach, napisać stan BDB. Sprzedałem za 4100 z przeciągu jednego weekendu.

Z 7er mam to samo- nauczony doświadczeniem wystawiłem za 14 tyś z opisem jakie to cudowne auto i odbierałem po 2-3 telefony dziennie. Było dwóch oglądających - jeden nie do końca wiedział, czy chce benzynę czy diesla i raczej wolał manuala, a drugi ewidentnie chciał pozawracać gitarę i przejechać się, bo jeszcze nigdy nie miał okazji. Resztę gasiłem w rozmowach telefonicznych, po tym jak w pierwszym zdaniu padało pytanie o cenę do oddania. Teraz zmieniłem opis, jak dla idioty i mam spokój z telefonami. Ludzie serio chcą 15 letnie 7er z przebiegiem < 200kkm.

Do czego dążę- sami się nakręcamy ze sposobem handlu. Da się kupić dobre i tanie 7er w cenie Golfa, ale niska cena raczej odstrasza niż przyciąga. Do tego wystarczy lekko przytarty bok, a już przełączamy na inną aukcję, a auto może być rzeczywiście dobre (a zarazem tanie). Wystarczy jedna wyszczególniona WADA i już auto jest leci do grona szrotów.
    tak obserwowałem Twoją aukcję na allegro i muszę powiedzieć że zmieniła się diametralnie ;) dodatkowo zauważyłem że zmieniłeś kilka fotek :) - ale przyznaję że to prawda co piszesz, bo każdy z takich kupców woli wyidealizować to coś co chce kupić że dokonuje trafnego wyboru.
    Ja osobiście wolę taki opis jaki był wcześniej, bo nie oszukujmy się ale tym samochodom w raz z wiekiem nie ubywa kilometrów na liczniku ;)

Początkujący Użytkownik Awatar B.
    BMW
    E38 728 iA
    Oj tam, oj tam :)

Mam 3 elektroniki do licznika i tak się nie mogę namyśleć którą wsadzić :) Ori na której teraz jeżdżę ma 230 tyś km, drugą mam z 271 tyś, a trzecia 168tyś. A to że auto pewnie przejechało 500tyś to co za tajemnica? Trzeba być na prawdę naiwnym, żeby kupować 95 rok i w takie bajki uwierzyć, ale trudno - nakręć pół bańki w przebiegu i spróbuj sprzedać auto - powodzenia:)
    Ostatnio edytowane przez B. ; 13-12-2010 o 17:23
    "Hamulce są dla tchórzy"
    "Skasuj bilet"

Zaawansowany Użytkownik Awatar 7er Fanatic
    BMW
    Ciemna strona mocy
    Da ktoś link do tej E32? :D

Uprawnienia umieszczania postów