Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Intensywne mycie szyb

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    i bedzie na sprzedaż :D

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Czarek czekamy.......... Mi też brakuje owego przekaźnika.
    Czarek od razu podaj cene :-)

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    dzisiaj spialem caly uklad, dokupilem przekaznik i wszystko dziala jak nalezy, btw posiadam do sprzedania manetke do intensywnego mycia i manetke kierunkow

Początkujący Użytkownik Awatar Klikers
    BMW
    E32 730i R6 1989
    Cytat Zamieszczone przez siudema Zobacz posta
    Do modułu się nie dokopałem ,ale przekaźnik jest inny jak w twoim opisie

Witam, odgrzewam temat. Czy ktoś się orientuje czy taki sam przekaźnik spryskiwaczy jest w wersji z intensywnym myciem i bez intensywnego mycia?
    Pytam ponieważ u mnie nie było tego przekaźnika, założyłem jakiś inny pasujący stykami do gniazda, jednak spryski nie działają jak należy, najpierw lały słabo, a wycieraczki sie nie załączały, teraz od wczoraj pryskają pod dużym ciśnieniem wycieraczki też pracują ale nie da się ich wyłączyć bez zgaszenia auta. prosiłbym tylko o info jaki powinien być przekaźnik (numer) w wersji przed liftem bez intensywnego mycia.
    Pozdrawiam

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Wg mnie mylisz dwa przekaźniki.
    System zwykłego spryskiwania szyby przedniej będzie działał nawet jeżeli nie masz wpiętego przekaźnika od intensywnego spryskiwania.
    Intensywne mycie to extras, a jego przekaźnik powoduje, że po wciśnięciu manetki z "S-ką", na szybę, pod zwiększonym ciśnieniem leci np. koncentrat umieszczony w specjalnym, dodatkowym zbiorniku, który wchodzi w skład intesywnego mycia.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    mi sie widzi jak teraz tym przekażnikiem to uruchomiłeś a nie chcesz intensywnego mycia to przekażnik w tym miejscu jest ci zbyteczny,jak nie masz manetki z S czerwonego przekaznika w tej małej skrzynce to tak ci się będzie właśnie działo,jak go wyjmiesz to normalnie wycieraczki i spryski działaja mam rozumieć??

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Cytat Zamieszczone przez Klikers Zobacz posta
    Witam, odgrzewam temat. Czy ktoś się orientuje czy taki sam przekaźnik spryskiwaczy jest w wersji z intensywnym myciem i bez intensywnego mycia?
    Pytam ponieważ u mnie nie było tego przekaźnika, założyłem jakiś inny pasujący stykami do gniazda, jednak spryski nie działają jak należy, najpierw lały słabo, a wycieraczki sie nie załączały, teraz od wczoraj pryskają pod dużym ciśnieniem wycieraczki też pracują ale nie da się ich wyłączyć bez zgaszenia auta. prosiłbym tylko o info jaki powinien być przekaźnik (numer) w wersji przed liftem bez intensywnego mycia.
    Pozdrawiam
    jeśli nie masz intensywnego to nie masz tego przekaźnika , powinno wszystko chodzić beż niego
    jeśli włożyłeś jakiś inny i leje ci cały czas płyn to go wyjmij

Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    Wg mnie mylisz dwa przekaźniki.
    System zwykłego spryskiwania szyby przedniej będzie działał nawet jeżeli nie masz wpiętego przekaźnika od intensywnego spryskiwania.
    Intensywne mycie to extras, a jego przekaźnik powoduje, że po wciśnięciu manetki z "S-ką", na szybę, pod zwiększonym ciśnieniem leci np. koncentrat umieszczony w specjalnym, dodatkowym zbiorniku, który wchodzi w skład intesywnego mycia.
    dokładnie tak
    Cytat Zamieszczone przez kal!ber Zobacz posta
    mi sie widzi jak teraz tym przekażnikiem to uruchomiłeś a nie chcesz intensywnego mycia to przekażnik w tym miejscu jest ci zbyteczny,jak nie masz manetki z S czerwonego przekaznika w tej małej skrzynce to tak ci się będzie właśnie działo,jak go wyjmiesz to normalnie wycieraczki i spryski działaja mam rozumieć??
    CZERWONY PRZEKAŹNIK JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE DO STEROWANIA SPRYSKIWACZAMI LAMP!!!

Początkujący Użytkownik Awatar Klikers
    BMW
    E32 730i R6 1989
    Witam.
    Wyjąłem ten przekaźnik i faktycznie wszystko wróciło do normy, spryskiwacze działały i wycieraczki też, jednak po jakiejś pół godziny jeszcze raz sprawdziłem i znów to samo, czyli spryskiwacze leją, a wycieraczki nie załączają się, ma ktoś pomysł czego to może być wina? Druga rzecz: po kilku załączeniach spryskiwaczy coraz słabszy jest strumień płynu na szybę, płynu w zbiorniku dużo.
    Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    jarek88 nie denerwuj się tak:)
    Klikers rozbierz i przeczyść układ:) co do owego przekażnika kup manetkę z S zamontuj i wtedy go tam daj

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Ja kiedyś dokładałem u siebie intensywne mycie i spryski lamp. Miałem identyczną sytuację że po naciśnięciu spryskiwaczy na szybę cały czas lało. Winny był przekaźnik od intensywnego mycia ten mały taka połówka jakby. Miałem ze szrotu dwa przekaźniki wyglądały identycznie ale różniły się chyba końcówką numeru. Oba pasowały do gniazda i były z wyglądu identyczne. Ten prawidłowy powinien kończyć się na 015 chyba a ten który powodował lanie non stop 013. Nie jestem dokładnie pewien mogę jutro sprawdzić dokładnie. Na 99% masz zły przekaźnik od intensywnego.

Uprawnienia umieszczania postów