-
Vip
Vip
Intensywne mycie szyb
Po zmianie maski na szeroki ryjek zostały w niej spryskiwacze z podwójnym wejściem płynu czyli do intensywnego mycia mam do tego kompletne węże i 2pomki.
Wcześniej miałęm dysze z jednym wejściem i pod całą maska szedł jeden przewód i jedna pompka do jednego dużego zbiorniczka.
Wiec tak przewody już pospinane mały zbiorniczek tez już dołożony w instalacji był przewód z wtyczka do podpięcia drugiej pompki ale nie ma w nim prądu.
Lechu doradził zmianę manetki sterująca pracą wycieraczek i spryskiwaczy. Zaden problem bo miałęm wszystkie częsci z innych e32 po robiórce.
Po zmianie manetki sprysk wgl nie działał, w skrzynce bezpieczników pod maska miałem wolne miejsce na przekaznik . Podpatrzyłem w puszcze bezpieczników z rozebranego auta że jest w tym miejscu przekażnik ,wiec przełożyłem go do siebie. Pompka ruszyła ale druga ciągle nie.
Jak to wgl wygląda czy ta druga pompka załancza się co jakiś czas czy co? Czy coś jest jeszcze potrzebne do dołożenia albo coś trzeba zmienić żeby to wszystko ruszyło?
-
Zaawansowany Użytkownik
Przekaźnik i manetka +plus pompka i powinno działać. Jak wciśniesz na manetce to załącza się pompka "intensywna" na 2 lub 3 sek w zależności od modułu komfortu i później działa zwykła pompka. Może pompka od intensywnego mycia jest zepsuta, sprawdź czy dochodzi do niej napięcie, jeśli tak to sprawdź pompkę.
-
Vip
Vip
STOS obydwie pompki działaja na przemian podłączałem i chodzą gdy podpiam kabel pompki do małęg zbiorniczka brak reakcji
-
Vip
Vip
moduł pod kanapa
RM 61.35-1.379 741
GM 61.35-1 388 523
5DK 006 617-01
przekażnik który dolożyłęm w skrzynce bezpieczników pod maska
pomarańczowy BOSCH 0 332 014 456
-
Doświadczony Użytkownik
a ktos wie jak wyglada sprawa w V8 czy modol i przekaznik sa takie same? Jarek pod maska masz 2 czy 4 weze?
-
Zaawansowany Użytkownik
Masz stary GM, czyli pompa powinna działać 3 sek. Przy dokładaniu "nowych funkcji" potrzebny jest jeszcze reset gm, minimum 10 sek odpięcia bat. Jeśli nie zadziała to schemat w rękę i trzeba mierzyć napięcia. W v8 nie wiem jak to wygląda.
-
Vip
Vip
marcin cale to ustrojstwo jest z v8 poza zbiornikami na płyn
ida dwa węze główne od 2 osobnych pompek
a przed spryskiem jest trójnik i tyle
-
Leszek VIP
Vip
Jarek ,to cofanie płynu ,znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/zawor-spryski...337988599.html
http://moto.allegro.pl/zawor-zaworek...355482388.html
Bez zaworka płyn wraca do zbiorniczka ,i wątpliwe że spryski będą działały normalnie
Sorki Jarek zmienione ;D ;D ;D
Ostatnio edytowane przez siudema ; 12-12-2010 o 15:42
-
Vip
Vip
lechu co ty mi za roze wrzucasz link chyba nie ten :D
-
Vip
Vip
Podepnę się pod temat... Od jakiegoś czasu intensywne mycie mi nie działa.Który silniczek za to odpowiada?Może jakąś fotkę macie?
Uprawnienia umieszczania postów