-
Zaawansowany Użytkownik
Dzieki mik231 za ten trop z termostatem, po wyianie praktycznie sie uspokoilo wszystko, ale jest jeszcze maly problem ktory nie wystepuje caly czas. Mianowiciejeszcze czasem czuje przy delikatnym przyspieszaniu (z tzw elastycznosci np 6 bieg i 80km/h) czasem czuje jakby takie pukniecie (jakby zaplon wypadl na pol sekundy). Do tego nie wiem czy to wiazac z tym, ale przesuwa mi sie odcinka.... raz jest na 6500, czasem 7500 a czsem powyzej tych wartosci (chyba jest bo nie chce jej wyzej krecic) i mam dziwne wraenie jakby tyci lepiej chodzila.... Do tego jeszcze mam (to wystepuje caly czas) takie jakby cykanie z lewj strony silnika ale tylko jak samochod jest pod obciazeniem (czyli przy przyspieszaniu) ale tylko przy nizszych predkosciach obrotowych (czyli znow przyspieszanie np 6 bieg z 80km/h). Na wolnych nic nie cyka, przy minialnie wcisnietym gazie i przyspieszaniu nie cyka, jak wcisne do dechy z malej predkosci na wysokim biegu....cyka. Przy normalnym 1,2,3,4,5,6 przyspieszaniu nie slysze nic... :( Tak poza tym silnik chodzi idealnie (no moze ma minimalne drgania na wolnych). Czy myslicie ze czujnuk walka moze miec cos wspolnego z ta odcinka? Pytam bo dwa razy mi wyskoczyl blad tego czujnika (ale tylko 2 razy na 10 podpiec). Zreszta juz wyzej opisywalem perypetie z tym czujnikiem i wogole nie rozumiem zachowania samochodu... Macie jakies pomysly?
Uprawnienia umieszczania postów