Mam tak samo - ciepło powyżej 1,5tys obrot/min... Do wymiany pompka wspomagająca przepływ do nagrzewnicy.
Mam tak samo - ciepło powyżej 1,5tys obrot/min... Do wymiany pompka wspomagająca przepływ do nagrzewnicy.
Ja mam jeszcze jeden problem z ogrzewaniem a mianowicie z nadmuchem, kiedy jedna strona ma siłę nadmuchu ustawioną na max a druga na min to wieje bardzo słabo obie strony, dopiero jak ustawie druga stronę na max to wieje prawdziwy wiatr.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
A ja Panowie powiem wam też miałem ten sam problem i nie mogłem go rozwiązac. Odpowietrzenie załatwiło sprawę i teraz jest bajka a mechanicy stwierdzili że mam odpowietrzone i na pewno winna jest nagrzewnica którą oczywiście chcieli wymieniac.
728i
Hm... Tak po namyśle to może i być jakieś zapowietrzenie... Jakiś czas temu miałem niewielki wyciek płynu przy króćcu chłodnicy. Po usunięciu wycieku dolałem płynu i jakiś czas był spokój, ale teraz na zimnym wywala CHECK COLLANT LEVEL. Czyli albo dalej cieknie albo faktycznie jedzie na powietrzu bo uciekło więcej płynu w warsztacie. Jest to nawet prawdopodobne bo po tej naprawie weszło mało płynu a nie mam wiedzy szczerze mówiąc czy mi to uzupełnili w warsztacie po robocie czy nie. Hm... Zacznę od tego odpowietrzenia. Może pomoże choć jest to dość czasochłonne przedsięwzięcie... Przerabiałem to już kiedyś :/
Pozdrawiam
fm