Przecież przed wyjściem z E38 wystarczy pociągnąć za wajchę zmieniającą światła na długie/krótkie i oświetlają one drogę do domu przez jakiś czas a do tego palą się wszystkie 4 klamki w drzwiach.
Przecież przed wyjściem z E38 wystarczy pociągnąć za wajchę zmieniającą światła na długie/krótkie i oświetlają one drogę do domu przez jakiś czas a do tego palą się wszystkie 4 klamki w drzwiach.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
a czy kazde e38 ma to oswietlanie drogi do domu??? bo e46 od kuzyna z 1998 roku to ma a mi sie wydaje ze tego nie mam......
"... Bo prawdziwy facet powinien mieć wał...a nie przeguby..."
Najprościej dla mnie to podłączyć samochód pod komputer.
Sam moduł jest oznaczony, więc można się do niego dokopać i sprawdzić.
Lub też można zgadywać po roczniku auta.
Marek pewien jesteś że to było przy LCM2? Bo kiedyś gdzieś coś sobie o tym czytałem i mam wrażenie że to było w wersji 3... Choć mogę się mylić...
Pozdrawiam
fm
gawor89 jesli mozesz lepiej opisac jak to podlaczyles?? i jaki modul jaki model tak troche bardziej jasniej???
moje bmw e38
Co do modułu to kupiłem najprosciejszy na allegro. Kosztował chyba 70zł nie wiem co to za model na pewno jakaś chińszczyzna. Jak podłączyłem ? Ten moduł działał na takiej zasadzie, że jak dostanie prąd większy niż 12V to w tedy się załącza. Wychodziło z niego 5 przewodów. Tzn + i - , jeden przewód do podłączenia do pozycjek i dwa na światła dzienne. Tego przewodu od pozycyjek i masy nie podłączałem w ogoóle, a te dwa przewody do świateł dziennych zmostkowałem z ringami które świeciły pod pozycyjkami. Efekt nie uzyskany do końca dlatego że jak się depnęło gazu i autko dostawało obortów to wyskakiwał błąd o przepalonych żarówkach ;/ Po dwóch dniach to wywaliłem. A co do zaprogramowania świateł dziennych to ja np mam stary sterownik i nie da się tego u mnie zrobić. Odnośnie jeszcze tego modułu można go podłączyć prawidłowo tylko, że na przekaźnikach. W tedy na pewno błedu by nie było tylko po porstu mi się już nie chciało tego robić...Ogołnie efekt był fajny ale ten błąd o żarówkach irytujący więc usunąłem z auta swój wynalazek :)
Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens życia...