Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: uwaga z tankowaniem lpg w tych warunkach

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar _micha¶_
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska

uwaga z tankowaniem lpg w tych warunkach

dzis po 10 latach jazdy na gazie spotkalem sie z takim zjawiskiem ze mnie prawie zacielo ale w miare szybko sie pozbieralem i zareagowalem. zawor kulkowy wlotu gazu przecisnal sie pod wplywem cisnienia tankowania, ale niestety nie odbil po tankowaniu, tzn nie do konca. przezylem szok jak kropelki gazu mi wyplywaly z niego i nawet w tej temp niezbyt mu sie chcialo parowac wszystko marzlo tak ze szok. pomoglo polanie goraca woda obudowy zaworu. pozdrawiam

Vip Vip Awatar blubas
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    728i M52 96r LandRenzoOmegas
    Sk±d
    Che³mek
    wczoraj tankowa³em przy temp -15, zawór kulkowy zamarzniêty by³ bo przez chwile dystrybutor nie chcia³ nabijaæ gazu, pu¶ci³o po paru sekundach:) w ogóle jakie stacje polecacie bo na niektórych gaz jest taki ¿e chyba wtryski zamarzaj±:) nie chc± cykaæ po odpaleniu:P tak mi siê przynajmniej wydaje:) nie s³u¿y im ta temp.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Mi siê zdarza³o tankowaæ przy -25 st.C i nic siê nie dzia³o.

A to ¿e gaz ci cofa, to wylatuje tylko ten w przewodzie, bo g³owica na wielozaworze w butli nie pu¶ci.
    LPG sam w sobie ma du¿o wody, wiêc bywa ¿e sprê¿ynka oszronieje i przymarznie - wystarczy ewentualnie troszke WD-40 psykn±æ, albo odmra¿acza i te¿ bêdzie, a co wyp³ywa/psyka, to tyle co jest w przewodzie od kurka do butki.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar _micha¶_
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska
    byc moze kolego i tak jest choc wiem ze musi byc odpowiednio duzy wyplyw gazu by elektrozawor na butli zareagowal, moze sie myle nie wiem. wiem tylko ze odmrazacz nic nie pomogl ;( goraca woda pomogla od reki. mi tez drugim autem poprzedniej zimy sie nic nie dzialo ale jak widac kazdy ma ten swoj pierwszy raz ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    e38 735i 99' e65 760i 04'
    Sk±d
    Jawor / Wroc³aw
    ja panowie mia³em tak ostatniej zimy jak mia³em e30 320i ale u mnie za cholerê nie mog³em zapiaæ pistoletu ma³o sobie ³ap nie odmrozi³em! przyszed³ magik z cpn i tez siê pa³owa³ i faktycznie polecia³ po wd-40 psika³ i wkoncu po kilku minutach po¶ci³o.
    Gdyby nie Niemce nikt z nas nie je¼dzi³by w BEEMCE!!!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •