Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
A to jest silnik TURBO, ¿e tu jaka¶ dziura w gazie siê pojawia??

Patent bardzo dobry, my¶lê ¿e wielu forumowiczów go zastosuje (w tym ja :D ) i my¶lê równie¿ ¿e powinien zstaæ przeniesiony do "zrób to sam" :)
Nie ma ¿adnej dziury. Dzia³a super w przeciwieñstwie do wynalazków typu "kasownik b³êdów" czy "emulator". Nie do¶æ ¿e te urz±dzonka s± dosyæ drogie to jeszcze ich stosowanie jest dyskusyjne poniewa¿ w pierwszym przypadku silnik i tak dzia³a niepoprawnie (kasowany jest tylko b³±d w nieskoñczono¶æ) a w drugim zaraz sterownik po³apie siê w oszustwie i wyskoczy b³±d wraz z przej¶ciem w tryb awaryjny. W opisanym przeze mnie "wynalazku" sterownik dostaje sygna³ ¿e katalizator jest sprawny i nie ma mowy o b³êdach jakichkolwiek. Przetestowane to zosta³o dosyæ szczegó³owo wraz z analiz± spalin i jest dobrze. Micha¶ ma racjê co do zmiany charakterystyki silnika, ale jest to niezauwa¿alne wiêc nie ma co kombinowaæ. My¶lê ¿e charakterystyka bêdzie zdecydowanie lepsza ni¿ jazda z zapchanymi katalizatorami nie wiadomo po jakim przebiegu. Z zamienników katalizatorów te¿ siê ju¿ wyleczy³em. W moim by³ym A8 wymienia³em chyba ze trzy razy (raz zap³aci³em a pó¼niej to ju¿ na gwarancji). Nie by³y w stanie wytrzymaæ wiêcej ni¿ 20 ty¶ km. Zostaje wymiana na orygina³y ale cena mnie osobi¶cie przera¿a:) Zreszt± ka¿dy ma wybór, woln± wolê i rozum.
Lepiej ¿e ten temat na razie jest tutaj poniewa¿ do schematów i zrób to sam niezbyt czêsto ludzie zagl±daj± a mi zale¿a³o na tym, aby mo¿liwie du¿o osób zapozna³o siê z tym tematem poniewa¿ rozwi±zanie jest naprawdê dobre. Przegl±daj±c forum widzia³em ¿e wiele osób ma problem z tym tematem to dlaczego nie podzieliæ siê rozwi±zaniem?
Pozdrawiam