Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 25

W±tek: Rozwi±zanie problemu z sond± lambda za katalizatorem (po usuniêciu katalizatorów)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Sk±d
    Hessen/DE
    [QUOTE=_micha¶_;206963]co do bialego kolego to byc moze padalo wtedy u nas jak pisalem, rowniez przy odsniezaniu auta moglem cos wciagnac niechcacy ;). widzisz wywalenie katow niz jezdzenie na zapchanych i owszem bedzie rozwiazaniem lepszym, dziura bedzie i to wcale nie taka niezauwazalna jak mowisz, musialbys porownac do swiezego autka, podany sposob przez ciebie jest najlpeszym znanym mi sposobem ale nie zmienia to faktu ze gdybys zastosowal katalizatory sportowe bylo by lepiej.

Widzê Micha¶ ¿e masz trochê pojêcia o autkach, chêtnie spotkam siê z Tob± i obgadamy kilka spraw:)
    Ja u siebie tej dziury nie widzê. Byæ mo¿e w porównaniu z nowym jest ró¿nica, ale tego siê nie dowiemy bo trudno o nowe e38:) W ka¿dym razie czasy do 100 i do 200 s± takie jak po wyj¶ciu z fabryki i zegar zamyka, z pewno¶ci± na hamowni mo¿na by czego¶ wiêcej siê dowiedzieæ, ale na to aktualnie szkoda mi kasy. Mo¿e po nowym roku.
    Odezwê siê na pw to mo¿e gdzie¶ siê spotkamy, mieszkamy prawie po s±siedzku:)
    PS
    Mo¿na dopasowaæ katy sportowe o których piszesz do 750-tki? Gdzie mo¿na kupiæ co¶ takiego bo ja obszuka³em sporo miejsc i nikt mi nie by³ w stanie doradziæ w tym temacie. Zawsze dosta³em odno¶nik do serwisu (zbêdna rada bo wiem gdzie jest) albo proponowano jakie¶ zamienniki w±tpliwej jako¶ci, które ju¿ pozna³em wcze¶niej i wiem ¿e to nie zadzia³a. Gdyby faktycznie by³a mo¿liwo¶æ za³o¿enia katów dobrej jako¶ci w rozs±dnej cenie to pewnie bym j± rozwa¿y³.
    Ostatnio edytowane przez monster_pl ; 05-12-2010 o 12:07 Powód: uzupe³nienie postu
    monster_pl

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    Wszystko mo¿na :)
    Tutaj masz katalizator do ok 300km, stosuj±c dwa, masz potencja³ do ok 600km.
    http://moto.allegro.pl/el-tec-sporto...344655902.html
    Nie wiem jak jest z ¿ywotno¶ci± tych katów, wygl±daj± solidnie, ale jak siê sprawuj± trudno oceniæ :)
    W tej firmie dostêpne s± te¿ mniejsze katy i tañsze :)
    A no i gwarancja na dwa lata, bez limitu o czym¶ ¶wiadczy.
    Ostatnio edytowane przez Rafciu ; 05-12-2010 o 14:29

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar _micha¶_
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska
    http://www.schmiedmann.com/ polecam ta strone podana przez naszego kolege z forum. sa tam katy takie o ktorych pisze ;) zauwaz jednak co napisales od 100 do 200 hehehe dobry jestes;) dziure porzeszedles i masz tak samo a autko juz nie te i konikow mniej a ty masz tak samo ;) wniosek? dostales dodatkowe pare konikow, ale ale od 0 do 80 juz nie bedzie tak kolorowo uwierz mi kolego ;) dobry z ciebie cwaniak tzn chcialem napisac tak jak sie to dzis nazywa w dzisiejszych czasach "handlowiec" ;) tak tak bo sprzednie swojej opini dzis komus to najwazniejsza zaleta ;) a co do piwa bo o tym rozmawiamy, bo autka jak zawsze sa dobra wymowka dla naszych drugich polowek i obowiazkow dnia codziennego, to jak najbradziej w zasiegu ;)
    Ostatnio edytowane przez _micha¶_ ; 05-12-2010 o 18:06

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska
    zwracam honor panu ;) do 100 i do 200 nie dosc ze jestem glupi to czytac jeszcze nie umie ;) hehehe czekam na propozycje piwka albo whisky ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Sk±d
    Hessen/DE
    Cytat Zamieszczone przez _micha¶_ Zobacz posta
    zwracam honor panu ;) do 100 i do 200 nie dosc ze jestem glupi to czytac jeszcze nie umie ;) hehehe czekam na propozycje piwka albo whisky ;)
    Na tak± pogodê to chyba ³iskacz by³by dobry:) Miejsce i czas ustalimy na priv.
    Pozdrawiam
    PS
    Czasy mam na bank takie jak poda³em - warto¶ci jak z fabryki. Szkoda ¿e ¶lisko to nie sprawdzimy, ale nie planujê sprzeda¿y wiêc nic straconego:)
    monster_pl

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska
    dobra dobra nawet jak sa minimalnie gorsze to i tak sama przyjemnosc w 750 ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Sk±d
    Hessen/DE
    Cytat Zamieszczone przez _micha¶_ Zobacz posta
    dobra dobra nawet jak sa minimalnie gorsze to i tak sama przyjemnosc w 750 ;)
    Tym razem zgadzam siê w 100%:)
    monster_pl

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemo9999
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    740i M62TuB44
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Aja nie mogê tego gówienka dostaæ i robota stoi:(((
    kondensator tantalowy 1,0 mikro Farad
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleñców.
    Pêdz± na z³amanie karku i wbrew rozs±dkowi...
    Czasami a¿ ciê¿ko ich wyprzedziæ...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Sk±d
    Hessen/DE
    Cytat Zamieszczone przez przemo9999 Zobacz posta
    Aja nie mogê tego gówienka dostaæ i robota stoi:(((
    kondensator tantalowy 1,0 mikro Farad
    Zamów na Allegro. Jest tego od groma. Ostatnio gdy patrzy³em, to za ok. 10
    pln, to mo¿na by³o kupic chyba ze 100szt:) Albo podejd¼ do sklepu z czê¶ciami do elektroniki i zamów. U mnie te¿ nie by³o. 2 dni czekania i dosta³em co potrzeba. Poszukaj, je¶li nie dasz rady zakupic u siebie, to napisz do mnie. Wykosztujê siê na znaczek, wrzucê to do koperty i wy¶lê nad morze:)
    monster_pl

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemo9999
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    740i M62TuB44
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Oki w Poniedzia³ek z Allegro zamówiê i dzia³am z tematem. I powiedz jak siê u ciebie ten patent sprawuje ??? Bo moje katy konkret zapchane wstawiê przelotówki jak znajomy w M60 i bêdzie dobrze:)
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleñców.
    Pêdz± na z³amanie karku i wbrew rozs±dkowi...
    Czasami a¿ ciê¿ko ich wyprzedziæ...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •