-
Początkujący Użytkownik
to kombinuj z srubokretem dlubiac w zamku :]
-
Zaawansowany Użytkownik
a moze w realoem bys pokazal na rysunku ktora zapadke trzeba zwolnic:)?
-
Początkujący Użytkownik
I jak temat z maską ?? dałęś radę ??
-
Zaawansowany Użytkownik
nie:-)
maska nie otwarta
linka od strony pasazera jest na zewnątrz wystaje przez pusty grill i nie wiem co dalej
-
Początkujący Użytkownik
pojedz do mechanika niech on sie pomeczy z tym troche dasz mu na flaszke i zrobi ewentualnie sie przypatrz .
-
Zaawansowany Użytkownik
http://7er.pl/showthread.php/35639-z...%C4%99ta-maska
W realoem nic nie zobaczysz. Znajdź fotkę zamka i zobacz jak wygląda dźwignia, a powinieneś się zorientować co chodzi.
-
Zaawansowany Użytkownik
Ja miałem podobny problem, ale o tyle gorszy, że spuściłem olej do wymiany, a dopiero potem okazało się, że nie mogę otworzyć maski do wlania nowego. I to wszystko na dodatek we wjeździe do posesji kolegi ;-)
Jeśli zdjąłeś nerki, to próbuj haczyć zamek ( zakładam, że spadła Ci linka lewego, patrząc z przodu, zaczepu) odpowiednio zagiętym drutem. Mi się udało po może pół godzinnych próbach. Jako, że linka mi się nie urwała, tylko jej końcówka przeszła przez otworek, a nie miałem drugiej linki, podłożyłem małą podkładkę i na wszelki wyp dołożyłem opaskę plastikową, której koniec wystaje w stronę grilla, żeby móc awaryjnie otworzyć ciągnąc za ten koniec.
Miała to być chwilowa prowizorka do czasu, gdy kupię drugą linkę, ale jak zwykle, prowizorki są najtrwalsze i patent działa do dziś ;-)
-
Zaawansowany Użytkownik
hej nie wiem gdzie tam chcrsz ten drut wsadzic nie ma takiej opcji byłem teraz ogladac w innej e38 i nie ma opcji na to
-
Zaawansowany Użytkownik
Też na pierwszy rzut oka wydało mi się to niewykonalne, niemniej udało mi się. Zagiąłem koniec druta w haczyk i wkładałem go w szczelinę przy plastikowej osłonie w górnej części i próbowałem zaczepić o zamek. Trzeba sporo cierpliwości, bo nie widać, co się robi. Przyjrzyj się, którędy szła linka i wtedy próbuj.
-
d(-_-)b
Vip
Jak już ogarniesz to zrób sobie odpowiednie linki w celu "awaryjnego" otwierania jakby co :)
Uprawnienia umieszczania postów