-
Zaawansowany Użytkownik
740d częste usterki i koszty z tym związane
Jakie najczęściej występują usterki w 740d ???
O czym należy pamiętać żeby długo cieszyć się bezawaryjną jazdą .
-
Zaawansowany Użytkownik
Hm... Z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, żebyś uważał na turbiny i głowice... Ja miałem tylko z tym problemy w swojej buni... Temat skrzyni aktualnie przerabiasz więc nie muszę o tym pisać ;)... A tak to jak dla mnie autko jest bezawaryjne...
-
Zaawansowany Użytkownik
phmb turbiny są po regeneracji,auto zakupiłem od człowika który zajmuje się regeneracją turbin...
A co się ma dziać z głowicami ??
Gdzieś czytałem ze padają też wtryski ale chyba można je oddać do regeneracji ?
Aha a jak wygląda temat rozrządu?? Wymienić łańcuch na nowy cz nie ?? Nie słychać żeby był wyciągniety i hałasował
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
Turbiny masz zrobione to przepływki posprawdzaj, wymień filtry olej tez można i jak dobrze jeździ to się ciesz jazda :D
-
Doświadczony Użytkownik
Żadnych łańcuchów nie wymieniaj ! To co powyżej, olej, filtry itp i cieszyć sie jazdą i nie myśłec o awari :) Ja jeździłem przez prawie 70 tyś km i było miodzio :) Przy sprzedazy miał 270...
-
Zaawansowany Użytkownik
pękające łańcuchy w 740d to nic nowego - pękają po prostu nie stukają wcześniej
łańcuch rozrządu nie jest wieczny i wymaga regularnej wymiany
-
Doświadczony Użytkownik
Hmm pierwsze słysze aby ktoś wymieniał łańcuch w bmw - niestety jednak slyszałem o pęknięciach - ale tyczy się to tylko NOWYCH MODELI - sozk eh
-
użytkownik
BMW 7 Klub Polska - Wybór należy do Ciebie - Ja zdecydowałem
Ostatnio edytowane przez tomassi99 ; 16-01-2011 o 23:37
-
Zaawansowany Użytkownik
Niektórzy na forum słyszeli - a nie którzy na forum mieli okazje naprawiać
jak ktoś jest kumaty powinien wiedzieć czemu w dieslu łańcuch dostaje bardziej po tyłku niż w benzynie
ps. znam w ciągu ostatniego 1.5 roku 3 przypadki które widziałem na żywo oraz 1 którego nie widziałem ale miałem z pewnego na źródła
Uprawnienia umieszczania postów