Szczurek sory ale orlen i jego pochodna lukoil to nie sa dobre sprawdzone stacje :) Tankuje praktycznie tylko na shellu i nigdy prze nigdy nie mialem takich problemow
Szczurek sory ale orlen i jego pochodna lukoil to nie sa dobre sprawdzone stacje :) Tankuje praktycznie tylko na shellu i nigdy prze nigdy nie mialem takich problemow
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 26-02-2011 o 08:25
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Do Diesla wlewa się nie PB, a preparat obniżający skraplanie się parafiny w ON. Dodatek jest na każdej stacji i kosztuje ok 12zł. Czy to jest tak dużo? Ludzie w czasach komuny dolewali beznzynę do ON i denaturat. Teraz są dodatki za grosze.![]()
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
A ja dolałem Pb i efekt jest,auto odpala .
Jak moja e38 była produkowana (2000rok) to dodatki też produkowali a jednak w servisówce jest żeby dolać w skrajnych przypadkach Pb więc czemu tego nie robić ?
I nikt tu nie szuka oszczędności tylko sprawdzonych sposobów na walkę z zimą
Mój TDS odpala w każdej temperaturze, zalewam za każdym razem pełen bak 80l i dodatek za 12zł. Czy było -22 czy -14 zapalał od pierwszego. Grunt to dobrze utrzymany silnik, akumulator no i oczywiście świece. To podstawa :D
EDIT:
Boss ma rację temat dotyczy 4.0D sorry za OT. Ups...
Ostatnio edytowane przez max mt ; 26-02-2011 o 21:42
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A
idąc za ciosem muszę znów ponieść koszty związane z 740d a mianowicie komp wykrył jeden wtrysk który przelewa o 1,5 od normy,przepływka coś pajacuje oraz pompa paliwa daje 1 atm zamiast 4 ... przyczyną tego jest dymienie auta przy załączonych turbinach... auto mam od sierpnia 2010 i kwota 7000zł którą już włożyłem w naprawę drastycznie wzrasta...
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
1 co zrobie to wymiana tego wtrysku bo szkoda żeby tłok wypaliło, a jeśli chodzi o pompe to szukałem i jej nigdzie nie widać;/