Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: 740d częste usterki i koszty z tym związane

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    Szczurek sory ale orlen i jego pochodna lukoil to nie sa dobre sprawdzone stacje :) Tankuje praktycznie tylko na shellu i nigdy prze nigdy nie mialem takich problemow
    Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Na pewno nic sie nie stało ,to nie jest powód.
    Nawet gdybyś dolał 10% Pb to nie zaszkodzi :) Jak będa mrozy to najtańszy specyfik przeciw zamarzaniu ,tak pisze w instrukcji.
    No tak przeciez benzyna to najlepszy srodek smarujacy i znaczaco przedluzy zycie pompy wysokiego cisnienia :D ktora do 740d kosztuje raptem "tylko" kilka tys zlotych...

A na powaznie kto w ktorej instrukcji napisane jest o dolewaniu 10% benzyny ??

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 26-02-2011 o 08:25
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Do Diesla wlewa się nie PB, a preparat obniżający skraplanie się parafiny w ON. Dodatek jest na każdej stacji i kosztuje ok 12zł. Czy to jest tak dużo? Ludzie w czasach komuny dolewali beznzynę do ON i denaturat. Teraz są dodatki za grosze.
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BYŁO E31 -850i 1991r, 740D E38 2000r . Obecnie 4x4 pajero ... szukam BMW
    Cytat Zamieszczone przez max mt Zobacz posta
    Do Diesla wlewa się nie PB, a preparat obniżający skraplanie się parafiny w ON. Dodatek jest na każdej stacji i kosztuje ok 12zł. Czy to jest tak dużo? Ludzie w czasach komuny dolewali beznzynę do ON i denaturat. Teraz są dodatki za grosze.

A ja dolałem Pb i efekt jest,auto odpala .

Jak moja e38 była produkowana (2000rok) to dodatki też produkowali a jednak w servisówce jest żeby dolać w skrajnych przypadkach Pb więc czemu tego nie robić ?

I nikt tu nie szuka oszczędności tylko sprawdzonych sposobów na walkę z zimą

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    No tak przeciez benzyna to najlepszy srodek smarujacy i znaczaco przedluzy zycie pompy wysokiego cisnienia :D ktora do 740d kosztuje raptem "tylko" kilka tys zlotych...

A na powaznie kto w ktorej instrukcji napisane jest o dolewaniu 10% benzyny ??

W instrukcji to TDSa i 3,0 D ,było na forum ,czytaj ze zrozumieniem ,ważne ile się doleje ,w tabeli sa podane dolewki procentowe w zależności od mrozu.

Dodatki jakie sprzedaja na stacjach do diesla ,to jest przepłacona benzyna i tyle ,ale każdy kupuje co chce :)

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Mój TDS odpala w każdej temperaturze, zalewam za każdym razem pełen bak 80l i dodatek za 12zł. Czy było -22 czy -14 zapalał od pierwszego. Grunt to dobrze utrzymany silnik, akumulator no i oczywiście świece. To podstawa :D

EDIT:
    Boss ma rację temat dotyczy 4.0D sorry za OT. Ups...
    Ostatnio edytowane przez max mt ; 26-02-2011 o 21:42
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    W instrukcji to TDSa i 3,0 D ,było na forum ,czytaj ze zrozumieniem ,ważne ile się doleje ,w tabeli sa podane dolewki procentowe w zależności od mrozu.

Dodatki jakie sprzedaja na stacjach do diesla ,to jest przepłacona benzyna i tyle ,ale każdy kupuje co chce :)
    Zawsze czytam ze zrozumieniem i dalbym sobie chyba reke uciac ze ten temat dotyczy 740d... a nie TDS lub 3,0d
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    idąc za ciosem muszę znów ponieść koszty związane z 740d a mianowicie komp wykrył jeden wtrysk który przelewa o 1,5 od normy,przepływka coś pajacuje oraz pompa paliwa daje 1 atm zamiast 4 ... przyczyną tego jest dymienie auta przy załączonych turbinach... auto mam od sierpnia 2010 i kwota 7000zł którą już włożyłem w naprawę drastycznie wzrasta...

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez CICHY83 Zobacz posta
    oraz pompa paliwa daje 1 atm zamiast 4
    Zacznij w takim razie od tego, a później ew. ingeruj we wtryski.

Przepływomierz możesz spróbować przeczyścić(wykręć wkład i potraktuj go np. zmywaczem do hamulców, benzyną ekstrakcyjną itp)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    1 co zrobie to wymiana tego wtrysku bo szkoda żeby tłok wypaliło, a jeśli chodzi o pompe to szukałem i jej nigdzie nie widać;/

Uprawnienia umieszczania postów